Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

57. ČEZ Jizerská 50 naplnila kapacitu závodu na 50 km. Na zbylé trasy zbývají poslední desítky volných míst

PR článek

Zájemci o startovné na závody 57. ročníku ČEZ Jizerské 50 mají stále možnost pohodlné online registrace až do neděle 28. ledna. Z nabídky závodů se však již nelze přihlásit na nejdelší 50km závod, a ani na jeho kratší 25km variantu. Závody ČEZ Jizerská 50 a Jizerská 25 zcela naplnily svou kapacitu. Fanoušci běžeckého lyžování, kteří se nestihli registrovat, však nemusí zoufat! Stále zbývá posledních pár desítek míst na populární bruslařské závody, a také na novou, nenáročnou trasu ČT Jizerské 10.

Stejně jako loni se organizátorům povedlo nejslavnější závod vyprodat ještě před koncem registrací v průběhu ledna. „Máme velkou radost, že lidé mají takovou chuť k pohybu a vybírají si k tomu právě běžecké lyžování a ČEZ Jizerskou 50. Slavný závod patří k české sportovní tradici a lyžaři na něj nezapomínají, o čemž svědčí dva účastnické rekordy z roku 2022 a 2023,” říká za pořádající agenturu Raul David Douša.

Jizerská 50 již dávno není akce s jediným závodem, naopak nabízí bohatý čtyřdenní program s celkem 8 lyžařskými výzvami a kulturním doprovodem. Mezi ně rozhodně patří Volkswagen Bedřichovská 30, tradiční závod volnou technikou, který se pojede ve čtvrtek 8. února. Ve stejný den je na programu také další skejtový závod – ČSOB Jizerská 17, který zažil svou premiéru teprve v loňském roce. Na obě distance v tuto chvílí zbývá posledních pár desítek míst.

Rodiny s dětmi a všichni, kdo dávají přednost lehké klasice, by si rozhodně neměli nechat ujít letoští ČT Jizerskou 10 s novou trasou. Organizátoři závodu si dali extra záležet, aby byl závod nenáročný s minimálním možným převýšením a zároveň měl co nabídnout všem, kteří se chtějí pokochat krásnými výhledy. Jeden z těch nejhezčích letos bude přímo z ikonické hráze Černá Nisa, kde se jinak běžkařské stopy neupravují. Start bude nově rozdělen hned do třech startovních vln, čímž bude zajištěna i bezproblémová průchodnost trasy.

57. ČEZ Jizerská 50 se koná v termínu 8.-11. února 2024. Startovní číslo lze do vyprodání kapacity, nebo do půlnoci 28. ledna pořídit na www.jiz50.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jizerská 50, závod, lyže, jiz50, čez

57. ČEZ Jizerská 50 naplnila kapacitu závodu na 50 km. Na zbylé trasy zbývají poslední desítky volných míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.