Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Běžkaři zaplnili Jizerky. Policie dopoledne uzavřela vjezd do Bedřichova

, aktualizováno 20. ledna 2024, 16:10

Policie kvůli náporu běžkařů uzavřela dnes v 09:30 všechny příjezdové silnice do Bedřichova v Jizerských horách na Jablonecku. Provoz obnovila krátce po poledni.

Kvůli velkému zájmu běžkařů byly dnes dopoledne uzavřené všechny příjezdové silnice do Bedřichova v Jizerských horách na Jablonecku. Všechna parkoviště byla plná, a dopravu ve směru od Liberce i Jablonce nad Nisou tak museli řídit policisté. Plně obnovit provoz mohli po poledni. ČTK o tom informoval krajský mluvčí policie Vojtěch Robovský.

„Na dopravu tam stále dohlížíme. Je to průjezdné bez zásadnějších komplikací, lidé by ale měli dbát zvýšené opatrnosti v souvislosti s provozem, který je stále enormní," dodal Robovský. Menší problémy kvůli zájmu lyžařů byly dopoledne podle něj v Libereckém kraji také u skiareálu Obří sud Javorník u Liberce.

S dopravními problémy se v tomto období potýká Bedřichov každoročně. Je to nejvíce využívané nástupní místo na Jizerskou magistrálu s více než 200 kilometry upravených tratí. V minulých letech se pětkrát až desetkrát za zimu stávalo, že policisté museli kvůli zácpám na silnicích přístupové cesty do obce uzavřít a dopravu řídit. Podmínky jsou dnes pro příznivce běžek ideální, je slunečno a teploty v Jizerských horách byly i po poledni několik stupňů pod nulou.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Obec Bedřichov

Štítky policie, automobilová, počasí, rekreace, Bedřichov

Běžkaři zaplnili Jizerky. Policie dopoledne uzavřela vjezd do Bedřichova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.