Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Provozovatelé skiareálu jásají. Mají za sebou nejúspěšnější víkend sezony

Na jedné straně nádherné počasí a ideální podmínky pro lyžování, na druhé kolaps v dopravě. Takový byl uplynulý víkend, který byl zatím pro regionální skiareály tím nejlepším v letošní sezoně.

Skiareály v Libereckém kraji mají za sebou nejlepší víkend sezony, pomohlo jim slunečné počasí. Velký zájem lyžařů ale zároveň působil v zimních střediscích dopravní problémy, vyplývá z vyjádření provozovatelů skiareálů.

Policie musela během víkendu dočasně uzavřít sice jen přístupové cesty do jizerskohorského Bedřichova, a to v sobotu dopoledne, potíže ale byly po oba dny i třeba ve velkých krkonošských střediscích, jako je Rokytnice nad Jizerou. „Asi nejtěžší na zvládnutí to bylo mezi desátou a půl dvanáctou. Ta auta jsme v koordinaci s městskou policií odstavovali, kde to šlo. V rámci možností jsme to myslím zvládli důstojně," řekl ředitel rokytnického skiareálu Filip Braun.

Policie kvůli náporu běžkařů uzavřela dnes v 09:30 všechny příjezdové silnice do Bedřichova v Jizerských horách na Jablonecku. Provoz obnovila krátce po poledni.

Na sjezdovky i do stopy vyrazily tisíce lyžařů

Uplynulý víkend se podle něj ale zcela jistě zařadí mezi ty nejlepší v sezoně. „Bylo to jako v pohádce, podmínky fantastické," uvedl. Tomu odpovídal i zájem lyžařů, přijelo jich nejvíc v sezoně. „V sobotu bylo 3500 lyžařů, dnes o něco méně," řekl Braun. Podle něj díky tomu, že jsou v kompletním provozu, se mohli lyžaři rozptýlit po celém areálu se 17 kilometry tratí. „Samozřejmě fronty byly, zejména na Lysou horu, to je asi to naše největší lákadlo, ale bylo to do 15 minut," dodal.

Obdobně to o víkendu vypadalo i v sousedním Harrachově s osmi kilometry sjezdovek. „Aut bylo až moc a parkoviště nestačila," uvedl náčelník harrachovské lanovky Martin Nedvěd. Zároveň to ale byl podle něj první pořádný zimní víkend sezony. Ve středisku s dvěma lanovkami lyžovaly řádově tisíce lidí. „Přesné číslo nevím, ale na každé lanovce jsme měli denně 9000 průjezdů, což je letos nejvíc," dodal Nedvěd.

Rekordní víkend sezony mají za sebou i jizerskohorská střediska Tanvaldský Špičák, Severák a Bedřichov, které provozuje společnost Ski bižu. „Návštěvnost byla špičková. V sobotu jsme měli 5000 návštěvníků, dnes přes 4000," uvedl ředitel Ski bižu Pavel Bažant. I podle něj k velkému zájmu o lyžování přispělo počasí. „Vyšlo všechno, jsme maximálně spokojení," dodal Bažant. Příliš dlouhé podle něj nebyly ani fronty, čekací doba na lanovku byla do 15 minut.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky počasí, rekreace, hory, Liberecký

Provozovatelé skiareálu jásají. Mají za sebou nejúspěšnější víkend sezony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.