Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté okamžitou pomocí zachránili život čtyřletému chlapci

Okamžitou reakcí zachránili policisté z obvodního oddělení v Mimoni život čtyřletému Jiříkovi z Mimoně. Začátkem prosince se totiž k chlapci, který dostal záchvat, dostali jako první a nepřímou srdeční masáží jej vrátili zpátky do života. Chlapečkova rodina za pomoc poděkovala policistům dopisem.

Událost se odehrála 7. prosince minulého roku. Tehdy dvojice policistů z mimoňského oddělení, Dominik Husák a Šimon Hotový, vyjela do Zákup k prověrce oznámení. „Během cesty zaslechli prostřednictvím relace v radiostanici, že došlo v Mimoni u čtyřletého chlapce k selhání životních funkcí a na místě probíhá resuscitace ze strany rodičů. Nezaváhali ani na chvíli a vydali se na místo,“ uvedla krajská policejní mluvčí Klára Jeníčková.

Po příjezdu na udanou adresu jeden z policistů vběhl do domu a zahájil u chlapce nepřímou srdeční masáž. Poté společně s kolegou přiložili elektrody z přístroje AED, který ale výboj nedoporučil, a tak pokračovali dále sami v nepřímé masáži srdce.

Policisté v masáži pokračovali až do příjezdu zdravotnických záchranářů, mezitím se k nim připojili i kolegové z České Lípy a přispěchali i hasiči ze Zákup či České Lípy. Vzhledem k nestálé stabilizaci byl chlapec následně transportován do Fakultní nemocnice v Motole.

Dnes je již Jiříček doma s rodiči. Ti začátkem ledna zaslali na krajské ředitelství milé poděkování oběma policistům,“ doplnila Jeníčková.

V dopise rodina malého chlapce napsala: „Vážení páni policisté z Mimoně, chceme vám moc poděkovat za včasnou pomoc při záchraně života našeho čtyřletého syna Jiříčka, kdy jste dne 7. 12. 2023 ve 13:45 hodin přijeli jako první s defibrilátorem a ihned jste začali s oživováním Jiříčka, který nedýchal. Syn má mimo jiné epilepsii a stále se nedaří nastavit léčbu, aby neměl záchvaty. Ale tento záchvat byl velmi závažný a dlouhý. Jsme moc rádi, že tu máme takové profesionály, kteří když bude zase nejhůře, tak pomohou. Vážíme si moc vaší obětavé práce. Děkujeme za Jiříčka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky záchrana, policie, Zákupy, Mimoň, Liberecký kraj

Policisté okamžitou pomocí zachránili život čtyřletému chlapci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.