Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Konec vjezdu do pěších zón. Město Jablonec postaví zábrany

Jablonec nad Nisou se potýká s nedovoleným vjezdem a průjezdem aut do pěší zóny. Město se proto rozhodlo zde umístit provizorní dopravní zábrany či květináče. Tato opatření budou však dočasná. Od dubna rozmístí město opět osázené květináče.

Od pondělí 12. února se změní provoz v centru Jablonce nad Nisou. Město zde umístí mechanické zábrany a květináče, které znemožní průjezd a vjezd do pěší zóny. Cílem jabloneckého magistrátu je zvýšit bezpečnost občanů v centru města. Zábrany se konkrétně objeví v ulicích Lidická, Komenského, Kubálkova a Mírové náměstí.

„Umístíme tu květináče nebo provizorní dopravní zábrany, které znemožní čilý provoz pěší zónou v centru města. Zábrany budou na stejných místech, jako jsou v létě. Opatření vychází z opakovaných stížností Jablonečanů i z nebezpečného chování řidičů některých služeb, kteří si průjezd pěší zónou až vynucují. Nejenže do pěší zóny nedovoleně vjíždí, ale často si jí zkracují cestu. Toto je jedno z prvních opatření, které proti tomuto nešvaru v Jablonci nad Nisou zavádíme,“ informuje primátor města Jablonce nad Nisou Miloš Vele

Nejhorší situace je v ulici Kubálkova, do které řidiči vjíždí i vyjíždí přes přechod z Horního náměstí a projíždí jí oběma směry. Město zde shora umístí provizorní betonové zábrany tak, aby nebylo možné dostat se do ulice ani přes parkoviště uměleckoprůmyslové střední školy. Do této ulice bude vjezd možný pouze z Mírového náměstí.

Do ulice Lidická zamezí město výjezdu a vjezdu z hlavní ulice 5. května. Sloupky u jabloneckého úřadu práce zabrání průjezdu Mírovým náměstím, u prodejny České mincovny umístí město betonové zábrany.

„Tato opatření jsou provizorní pro dobu do konce zimní údržby. Od dubna s letním provozem se objeví místo nich opět osázené květináče,“ dodává primátor s tím, že po určité době magistrát provoz v centru vyhodnotí a přistoupí k dalším případným opatřením. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky Jablonec nad Nisou, pěší zóny, zábrany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec vjezdu do pěších zón. Město Jablonec postaví zábrany  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.