Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zemřel Bořek Vysušil, legenda libereckého horolezectví

Ze světa libereckého horolezectví přišla smutná zpráva. Zemřel Bořek Vysušil, legendární horolezec, zakladatel a propagátor libereckého horolezectví. Vysušil zemřel v sobotu ve věku šestasedmdesáti let. O jeho úmrtí informoval na sociálních sítích horolezec a publicista Boris Hlaváček.

Bořek Vysušil byl opravdovou legendou, popularizátorem a průkopníkem libereckého horolezectví. V roce 1970 jako člen Horolezeckého oddílu Lokomotiva spoluzakládal lezecký klub APK 70. O rok později byl i u vzniku oddílu Ještěd Liberec, který funguje dodnes.

Vysušil se také věnoval fotografii, ty jsou součástí knih, měl i několik výstav. Na webu Skalní oblasti je na jeho profilu zaznamenáno celkem 29 prvovýstupů.

„Bude nám všem moc a moc chybět a Bořku, drž tam nahoře dveře, aby už nikdo odsud neměl kam jít a dole zůstal,“ uvedl na facebooku Boris Hlaváček.

O vztahu Vysušila k lezení vypovídá i jeho profilová fotografie na facebooku, kde stojí Vysušil o berlích, ale v pod skálou v lezecké výstroji. Na tuto situaci Hlaváček také zavzpomínal. „Na fotku, kdy jsi opřel berle o skálu a bez nich vylezl super těžkou cestu, nikdy nezapomenu. Je ukázkou tvé obrovské síly a vůle, které tě teď zklamaly. Bořku, nezapomeneme,“ dodal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bořek Vysušil a Skalní oblasti

Štítky bořek vysušil, ještěd, horolezec, úmrtí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel Bořek Vysušil, legenda libereckého horolezectví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.