Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

O pozemky pro výstavbu 55 domů v Českém Dubu ani napodruhé nikdo neprojevil zájem

Neúspěchem skončil i druhý pokus Českého Dubu prodat pozemky pro výstavbu 55 domů. Do soutěže se nepřihlásil ani jeden developer, informoval starosta třítisícového Českého Dubu Jiří Miler (Nezávislí). „Nepřišla ani jedna nabídka. Budeme diskutovat v zastupitelstvu, jak postupovat dále," řekl.

Stavební pozemky v lokalitě Na Zhůrách na okraji města zatím radnice nabízela vcelku. V první neúspěšně soutěži za ně chtěla minimálně 138,8 milionu korun, což by pro městečko v Podještědí byl největší obchod v jeho historii. Ve druhém kole radnice minimální cenu nestanovila, ani tak ale o ně nikdo neprojevil zájem. Podmínkou pro podání nabídky bylo složení zálohy 20 milionů korun. Zájemce musel zároveň doložit, že v posledních deseti letech uskutečnil developerský projekt v bytové výstavbě v hodnotě minimálně 50 milionů korun.

Myšlenkou vybudovat vilovou čtvrť se českodubská radnice zabývá přes pět let, původně zvažovala i variantu prodávat pozemky jednotlivě. Nakonec se zastupitelé přiklonili k variantě najít jednoho developera. Z pohledu zástavby území jde pro Český Dub, který je vzdálený od Liberce, Jablonce nad Nisou i Turnova zhruba 20 kilometrů, o největší developerský projekt za poslední půlstoletí.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Český Dub

Štítky ČR, správa, reality, Český Dub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O pozemky pro výstavbu 55 domů v Českém Dubu ani napodruhé nikdo neprojevil zájem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.