Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Velké skiareály v Libereckém kraji ještě drží provoz, menší postupně zavírají

Podmínky k lyžování ve velkých skiareálech v Libereckém kraji zůstávají i přes oblevu dobré. Některá menší střediska jsou ale mimo provoz. Uzavřená jsou Javorník u Liberce i jizerskohorská střediska Bedřichov a Josefův Důl, vyplývá z údajů na webu holidayinfo.cz.

Za dobrou považuje návštěvnost, s ohledem na počasí, ředitel areálu na Ještědu v Liberci Radek Chalupa. „Ve středu jsme měli skoro 800 hostů," uvedl.

Kvůli oblevě je na Ještědu mimo provoz část zvaná Pláně, sníh chybí na přístupu k nim. V provozu zůstává páteřní sjezdovka Nová Skalka dlouhá 1,5 kilometru i dětská sjezdovka Bucharka. Na páteřní sjezdovce je stále přes půl metru sněhu. „Teď bylo pár dnů, kdy to trochu přimrzlo, což pomohlo. A vzhledem k podmínkám, co jsou v České republice, tak to lyžování je u nás stále velmi dobré," dodal Chalupa.

Bezmála sedm z více než osmi kilometrů sjezdovek je otevřeno na Tanvaldském Špičáku, největším středisku Jizerských hor. „Už nejsme schopni mít ho v provozu celý," řekl za areál ředitel Ski bižu Pavel Bažant.

Uzavřená je tak sjezdovka Kostelní. „Další tři dlouhé sjezdovky jsou ale dál ve výborném stavu," dodal Bažant. Podle něj, když nebude vydatně pršet, jsou schopni provoz areálu bez problému udržet i v dalších dnech. Výhled počasí vypadá podle něj příznivě. Se zájmem lidí o lyžování je Bažant spokojený. „Když neprší, tak chodí. V předchozích dnech jsme měli denně 3000 lidí," dodal.

Ski bižu provozuje v Jizerských horách i další střediska. Bedřichov je uzavřený a na Severáku je v provozu část sever, kde je zhruba 1,6 kilometru sjezdovek.

V největším skiareálu v kraji, což je krkonošská Rokytnice nad Jizerou, mají lyžaři aktuálně k dispozici sedm z více než 16 kilometrů sjezdovek. „Je to stále dobré, přežili jsme největší oblevu a směrem k víkendu to vypadá, že se má ochlazovat," řekl ředitel skiareálu Filip Braun. I s ohledem na nepřízeň počasí je s návštěvností spokojený. „Oba předchozí dny jsme měli přes 3000 lidí," uvedl. Výhodou Rokytnice podle něj je, že dvě třetiny areálu přes noc přimrznou. „Problém jsou trochu dojezdové partie, ale i tam se to zdá být v pořádku," dodal.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, ještěd, skiaréna jizerky, lyžování, sníh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velké skiareály v Libereckém kraji ještě drží provoz, menší postupně zavírají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.