Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policejní kynologové mají novou posilu. Butch už se připravuje na službu

Českolipský policejní kynologický tým má novou posilu – čtyřměsíční štěně německého ovčáka jménem Butch Bella Don Devils, zkráceně Butch. Psí partu tak nyní tvoří tři členové.

Butch už podle mluvčí policie Kláry Jeníčkové neúnavně zaměstnává svého psovoda Filipa Dvořáka. „Nejenže se snaží dostát svému ďábelskému jménu, ale také se snaží vyrovnat služebně staršímu psímu parťákovi Emanovi, který byl v prosinci loňského roku oceněn za své zásluhy při udržování veřejného pořádku, v pachových činnostech a při záchraně lidského života,“ řekla.

Podívejte se na ukázku výcviku Butche

Psí partu však podle ní netvoří jen Butch a Eman. „Čtyřnohý trojlístek Filipa Dvořáka doplňuje ještě kříženec Normen. Ten má na svém kontě úspěchy nejen v poslušnosti, pachových činnostech ale připravuje se také ke zkoušce speciálních činností, a to vyhledávání výbušnin,“ dodala.

Butch podle Jeníčkové svým starším psím kolegům nic nenechává zadarmo a svůj temperament naplno využívá při výcviku. „Formou hry se připravuje na vyhledávání osob či předmětů a v neposlední řadě bude pomáhat při dohledu nad dodržováním veřejného pořádku, kdy pohled pořádně ostrého policejního psa zvládá už teď,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, psovod, kynolog, pes, butch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní kynologové mají novou posilu. Butch už se připravuje na službu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.