Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberec plánuje nákup nových parkovacích automatů, půjde platit i kartou

Liberec chce letos nakoupit nové parkovací automaty, které umožní řidičům zaplatit za parkování na městských parkovištích i platební kartou. Nyní používané automaty přijímají jen mince. Primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj) odhaduje, že za nákup nových zařízení zaplatí radnice zhruba 20 milionů korun.

„Celkem máme 70 parkovacích automatů. Jsou už hodně zastaralé," řekl primátor. Bezhotovostně mohou řidiči v Liberci za parkování na městských parkovištích platit zatím jen přes mobilní aplikaci či sms zprávy. Rozšíření nabídky bude podle Zámečníka ku prospěchu nejen motoristům, ale i radnice. „My si od toho slibujeme, že když budou moci lidé platit bankovní kartou a nebudou mít u sebe mince, tak se i zlepší výběr parkovného," dodal primátor.

V posledních letech Liberec na parkovném vybral kolem 28 milionů korun, letos, po zdražení parkovného, očekává nárůst příjmů zhruba o 20 milionů. Radnici stotisícového města patří zhruba 2500 parkovacích míst, z toho skoro 1500 jsou placená stání a zbytek je v předplacených modrých zónách.

Některá jiná města v Libereckém kraji už řidičům umožňují platit za parkování platební kartou. Patří mezi ně Česká Lípa, Turnov, Nový Bor či Bedřichov v Jizerských horách.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, správa, automobilová, Liberec, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ty krávo, další vykrádačka z kasy. Hovada radniční.

Úterý, 19. března 2024, 22:07Odpovědět

Liberec plánuje nákup nových parkovacích automatů, půjde platit i kartou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.