Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Liberec podruhé hledá firmu, která nainstaluje solární panely na deset budov

Liberec podruhé hledá v soutěži firmu, která mu dodá a nainstaluje solární panely na deset městských budov. Jde o zakázku za téměř 39 milionů korun, vyplývá z údajů ve věstníku zakázek.

Napoprvé soutěž na dodávku deseti fotovoltaických elektráren radnice zrušila kvůli vysoké chybovosti v obdržených nabídkách. „Proto se rada města rozhodla upravit zadávací podmínky. Jinak cenově byly nabídky pro město přijatelné," uvedl náměstek primátora Adam Lenert (ANO).

Liberec na instalaci deseti solárních elektráren získal dotaci 17 milionů z programu Modernizačního fondu ministerstva životního prostředí. Solární panely budou na střechách divadla F. X. Šaldy, Domova seniorů ve Františkově, nového bytového domu Na Žižkově a na školních budovách na sídlišti Broumovská a ve čtvrtích Rochlice a Ruprechtice. Deset fotovoltaických elektráren by ročně mělo vyrobit kolem 1000 megawatthodin elektrické energie, díky čemuž by město mělo ročně ušetřit při současných cenách za elektřinu zhruba 3,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, energie, správa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec podruhé hledá firmu, která nainstaluje solární panely na deset budov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.