Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Staň se s Bílými Tygry policistou na zkoušku

PR článek

Fyzické předpoklady jsou jedním z měřítek v přijímacím řízení k Policii České republiky. Dne 10.4.2024 si v Liberci ve Sport Parku Liberec změří svoje síly ve fyzických testech „nanečisto“ družstva studentů maturitních ročníků středních škol z Libereckého kraje s týmem Bílých Tygrů Liberec. Hlavní cenou pro družstvo vítězné školy bude putovní pohár navržený speciálně pro tuto akci ve sklářských dílnách Pačinek Glass Kunratice u Cvikova, uměleckým sklářem Jiřím Pačinkem. Zájemci z řad veřejnosti jsou také vítáni a mohou soutěžit o hodnotné ceny jako jednotlivci v kategoriích „nejlepší muž“ a „nejlepší žena“.

Fyzická, osobnostní a zdravotní způsobilost policistů

Práce policisty není jednoduchá, a proto zákon k přijetí do služebního poměru vyžaduje mimo další podmínky také fyzickou, osobnostní a zdravotní způsobilost. Přeci jen se policista ve své kariéře setkává s mnoha situacemi, které prověří jeho tělo, mysl i zdraví. Z mnoha set uchazečů v našem kraji každým rokem projde přijímacím řízením jen hrstka těch nejlepších. Policistů je tedy stále nedostatek. Tým náborářů Krajského ředitelství policie Libereckého kraje stále přemýšlí nad dalšími možnostmi oslovení zejména mladých lidí, a tak vznikla myšlenka zacílit opět na mladé a ukázat studentům, že ani obávané fyzické testy v přijímacím řízení k Policii České republiky nejsou nepřekonatelným problémem.

Spolupráce se školami u nás v kraji již běží

Oddělení náboru a personální stabilizace dlouhodobě spolupracuje se středními školami v kraji, zejména s těmi, které vyučují bezpečnostně právní a veřejnosprávní obory. Pořádá pro ně přednášky, ukázky sebeobrany i exkurze na policejních útvarech.  Již dlouhodobě každý rok pořádá Krajské ředitelství policie Libereckého kraje soutěž pro studenty „Studentskou střelu“.  Soutěž o nejlepší tým středních škol ve střelbě se těší velkému zájmu škol, které mají ve školních osnovách bezpečnostní tématiku. Studenti si vyzkouší služební zbraně s reálnou střelbou na střelnici a zároveň soutěží jako jednotlivci i jako týmoví hráči. Střelba je jednou z důležitých dovedností každého policisty ve výkonu služby a patří k taktické připravenosti policistů. Nejen střelba ze zbraně, ale i fyzická zdatnost je jedním z klíčových parametrů kvalitního policisty.

Myšlenka měření sil studentů s týmem Bílých Tygrů Liberec

Mladí by měli být soutěživí a otázku, kdo z nich bude nejlepší, jsme povýšili na prestiž středních škol v našem kraji a v neposlední řadě také snahu „zvednout studenty ze židle“ a motivovat je ke sportu, pohybu a k fyzickým výkonům. Proto se Krajské ředitelství policie Libereckého kraje rozhodlo spojit síly s hokejovým klubem Bílých Tygrů Liberec, Sport Parkem Liberec, Sportovním klubem policie Maják Jablonec nad Nisou z.s. a Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR a pokračovat v projektu „S Bílými Tygry policistou na zkoušku“. Loňský ročník byl zaměřen na veřejnost a nutno říci, že se povedl. V letošním roce začínáme s tradicí soutěže čtyřčlenných smíšených družstev reprezentujících přihlášené školy o Putovní pohár ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Výsledkem budou vítězové nejlepších týmů účastnících se škol a také tři nejlepší jednotlivci kategorie „nejlepší muž“ a „nejlepší žena“. Studenti budou cvičit na stadionu s hráči hokejového týmu Bílých Tygrů Liberec a s týmem policistů, kteří je ve fyzickém snažení podpoří a „hecnou“. Záštitu nad akcí převzal RNDr. Jiří Čeřovský, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Jak na fyzické testy?

Soutěž studentů, potažmo soutěž středních škol při plnění fyzických testů bude mít stejné podmínky jako testy uchazečů procházejících přijímacím řízením k Policii České republiky. Aby byl test splněn, musí účastník dosáhnout alespoň na 36 bodů, přitom z každé disciplíny musí mít minimálně 4 body.   Všichni studenti, i další účastníci klání, absolvují všechny 4 disciplíny. První z nich je člunkový běh 4 x 10m mezi metami. Tato disciplína je o akceleraci a rychlosti, není tak fyzicky náročná a dá se na ní získat více bodů. Druhou zkouškou je klik vzpor ležmo. Hodnotí se počet opakování bez přerušení. Zde bývá kámen úrazu pro netrénované, protože na 4 body musí cvičenec provést alespoň 18 pěkných pánských kliků. Třetím cvikem je celomotorický test, který prověří zejména dolní končetiny. Počet opakování je měřen v časovém úseku 2 minut.  Kdo si dobře rozvrhne síly na celé dvě minuty, má šanci na dobré skóre. Poslední disciplínou je běh na 1000 m. Úkolem je uběhnout uvedenou vzdálenost v co nejkratším čase. 

Fyzičky nanečisto s platným certifikátem

Kdo z přítomných splní alespoň na 36 bodů, dostane osvědčení o splnění fyzických testů. Tento dokument má platnost 1 rok, v rámci kterého se s ním držitel může ucházet o přijetí do služebního poměru k Polici České republiky. A už má nakročeno tím správným směrem. S větší lehkostí, ne však s menší zodpovědností, může pokračovat po podání žádosti o přijetí do služebního poměru v přijímacím řízení.

Organizátoři, sponzoři i zaštiťující úřad podporují aktivity na cestě vedoucí k větší bezpečnosti

Všichni, kdo se podílí na pořádání soutěže studentů středních škol „S Bílými Tygry policistou na zkoušku“ si uvědomují potřebu personální stabilizace policejního sboru. Vždyť budování bezpečí a udržení bezpečného prostoru kolem nás všech je jednou ze základních potřeb člověka a společnosti. Tito aktéři se rozhodli podpořit mladé a perspektivní lidi a ukázat jim, že mají na to, aby se v tomto boji dali na tu správnou stranu. Ne každý svůj život spojí se službou společnosti v řadách bezpečnostních sborů, ale nabídka ze strany Policie České republiky je jasná: „Chceš zajímavou, perspektivní a pestrou práci s pravidelným příjmem a bonusy, které přináší práce ve služebním poměru? Přidej se k POLICII ČESKÉ REPUBLIKY“.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, bílí tygři liberec, zkouška, práce, zaměstnání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staň se s Bílými Tygry policistou na zkoušku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.