Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Podpora národnostních menšin. Kraj vyvěsil romskou vlajku

Mezinárodní den Romů je sice až v pondělí, romská vlajka ale vlaje na krajském úřadě od pátečního rána. Kraj tím dává najevo podporu zvyků, tradic a kulturního života národnostních menšin.

„Netolerance k jakékoliv národnostní menšině nepomůže uvolnit napětí ve společnosti. Dlouhodobě spolupracujeme s Asociací romských představitelů, která nám v pochopení problémů, které způsobují vzájemnou netoleranci, výrazně pomáhá,“ řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro LK).

Mezinárodní den Romů se slaví vždy 8. dubna už od roku 1990. „Původ tradice pochází z Londýna, kde se v roce 1971 konal první ročník Světové romské konference, na kterou navázal vznik Mezinárodní romské unie, romské vlajky a hymny,“ dodal mluvčí úřadu Filip Trdla.

Den Romů se připomíná také zvyky a tradice národnostní menšiny. „Oslavy se snaží propojit hudbu, tanec a řemesla se symboly tolerance, úcty a podpory. Posláním tohoto svátku je též odmítnout jakékoliv nenávistné projevy vůči menšinám a zdůraznit důležitou roli, kterou Romové zaujímají v české kultuře i mezinárodních souvislostech,“ dodal Trdla.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky kraj, vlajka, liberecký kraj, romové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podpora národnostních menšin. Kraj vyvěsil romskou vlajku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.