Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Komplikace pro opravu bazénu. Radnice zrušila výsledek tendru, musí prověřit námitky

Liberečtí radní v pátek zrušili výsledek tendru na opravu městského bazénu za tři čtvrtě miliardy korun. Důvodem je, že musí radnice prověřit námitky, které dostala vůči vítěznému uchazeči, informoval primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj). Pro Liberec jde o jednu z největších zakázek v jeho novodobé historii. Dnešní rozhodnutí radních podle primátora nesouvisí s korupční kauzou, kterou se nyní zabývá policie.

„Námitky se týkají pravdivosti některých doložených údajů od vítězného uchazeče. A tu pravdivost my musíme teď prověřit," řekl primátor.

V soutěži dostalo město šest nabídek. Nejnižší za 748,8 milionu korun bez DPH předložila firma Metrostav DIZ, kterou také radní města na konci března vybrali jako vítěznou. „Nicméně v další patnáctidenní lhůtě, kterou zákon předepisuje od vyhlášení vítěze, mohou další uchazeči podávat námitky. A to se také stalo, že další uchazeč v pořadí je podal. Ty námitky administrátor, což je odborná právní firma, označil jako potřebné k prověření, takže nám doporučil zrušit rozhodnutí staré několik týdnů a opět dát posoudit námitky hodnotící komisi," uvedl Zámečník.

Předpokládá, že komise vyzve vítězného uchazeče k vysvětlení a doložení rozporovaných údajů. „A poté se znovu rozhodne a vrátí se to do rady města. My předpokládáme, že ten proces bude trvat zhruba měsíc, možná trochu kratší dobu, a za měsíc budeme tedy vědět, jaké doporučení máme od komise a co má rada města dál rozhodnout: jestli zůstane první vítězným uchazečem, nebo se to změní," dodal primátor.

V plaveckém stadionu z poloviny 80. let minulého století jsou tři bazény, tobogany, sauny, vířivky a další atrakce. Opravu sportoviště nutně potřebuje - důležitá technologická zařízení dosluhují, střechou zatéká. Nevyhovující je i zasklení budovy, vana hlavního bazénu prosakuje. Areál čeká i přestavba. Nejvýraznější změnou bude to, že v něm už nebudou samostatné šatny pro muže a ženy v přízemí, ale vznikne jedna velká bezbariérová šatna v suterénu objektu. Wellness bude na místě dnešních dámských šaten a fitness na místě pánských šaten. Na svém místě tak kromě bazénů zůstane jen pizzerie. Kvůli modernizaci bude plavecký stadion dva roky uzavřený, jeho provoz skončil k poslednímu březnu a nyní se vyklízí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, stavby, rekreace, správa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K L

To si vážně někdo myslel, že se vyřazené firmy neozvou?

Pondělí, 15. dubna 2024, 06:58Odpovědět

Jinak jak jsem předpokládal, projekt "bazén" se začíná blížit stavu Půta/Jubilejní kostel, do ztracena, do prdele. Do hajzlu s váma. A to si pište, že si zodpovíte i těch 6 mil, před jeho zavíračkou.

Pátek, 12. dubna 2024, 20:39Odpovědět

Budou následovat další kauzy. Znovu NCOZ vstoupí do Dopravního podniku, konečně se otevře kauza Centra Buriana, Janďourku, ty vole, tys nepochopil, že na Linserku nesáhneš a na vypatlaný terasy taky nedojde? Další na řadě jsou Liďáky a Brex/Metrostav, náplavka a CL-Evans/Syner, dojde na prošetření finanční sračky typu eLPass. Jedete z kopce. Hned na sáňkách za Půtou. A tohle neubrzdíte. Hezky se začněte řadit na parkovišti v Pastýřské.

Pátek, 12. dubna 2024, 20:36Odpovědět

Zámečníku, odstupte z funkce. HNED! Měl jste možnost odejít bez ostudy. Teď už je ovšem čas, abyste táhnul do hajzlu. A požaduji totéž po Šolcovi, Janďourkovi. Konec pakáže na radnici.

Pátek, 12. dubna 2024, 20:32Odpovědět

Komplikace pro opravu bazénu. Radnice zrušila výsledek tendru, musí prověřit námitky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.