Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Zemřel starosta Hrádku nad Nisou Josef Horinka

Ve věku 55 let náhle zemřel starosta Hrádku nad Nisou Josef Horinka. Dlouholetý starosta a také krajský zastupitel odešel náhle 9. května. Informaci potvrdil hejtman Martin Půta.

„Pepa Horinka dával Hrádku a proměně našeho města k lepšímu všechno, co uměl a mohl. Všechny své znalosti, sílu a energii. Čtrnáct roků jako starosta a předtím ještě šest roků jako místostarosta,“ uvedl hejtman na facebooku.

„Ztratil jsem kamaráda, se kterým jsem se často radil a povídal si o práci a problémech. Parťáka, se kterým jsme se radovali, když se nám něco povedlo. To všechno mi bude chybět, stejně jako to, že si s Pepou už znova nezazpíváme na slavnostech a ani nebudeme vtipkovat o našem společném pokoji v domově důchodců. Brečím a nechápu… Upřímnou soustrast celé rodině, ženě Janě a dvěma dětem, které miloval a byl šťastný, že se jich na stará kolena – jak sám rád zdůrazňoval – dočkal,“ dodal.

Horinka se stal místostarostou Hrádku po podzimních volbách v roce 2006, o šest let později nahradil na pozici starosty Martina Půtu, který se stal hejtmanem. Od roku 2018 byl také krajským zastupitelem.

Horinka zemřel náhle ve čtvrtek 9. května ve věku 55 let.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Půta

Štítky horinka, josef horinka, starosta, hrádek, úmrtí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel starosta Hrádku nad Nisou Josef Horinka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.