Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Bikrosová dráha ve Frýdlantě moc nefunguje, za šest a půl milionu ji přestaví na pumptrack

Frýdlant nechá přestavět málo využívanou bikrosovou dráhu v areálu Strmá na pumptrack. Předpokládá, že pumptrack bude výrazněji využívanější. Do přestavby investuje 6,5 milionu korun bez DPH. Aktuálně radnice dokončuje studii na novou podobu dráhy.

„Bikrosová dráha ve Strmé ulici bohužel dlouhodobě nefunguje, protože děti nemají na jízdu na ní potřebná speciální kola. Přemýšleli jsme proto, jak areál zpřístupnit širší cyklistické veřejnosti a našli způsob. Vyměnit bikrosovou dráhu za pumptrack, jaký mají například v nedalekých Vratislavicích nad Nisou,“ řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

Kdy by pumptrack mohl být, to zatím jasné není. Město v současnosti dokončuje studii, jak by budoucí dráha měla vypadat. „V místě, kde je v současné době bikrosová dráha, by měl vzniknout rekonstrukcí uměle vytvořený uzavřený okruh z tvarovaného asfaltu pro jízdu na kole i na koloběžce. Okruh, který plánujeme, bude určen všem věkovým kategoriím,“ vysvětlila vedoucí Majetkosprávního odboru Městského úřadu Frýdlant Martina Černá.

Případná realizace pak bude záležet na tom, zda se městu podaří sehnat dostatek peněz. Na financování totiž podle radnice nelze využít žádný z dotačních programů.

Ohodnoť článek

Foto Město Hrádek nad Nisou

Štítky frýdlant, pumptrack, bikros, dráha, kola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bikrosová dráha ve Frýdlantě moc nefunguje, za šest a půl milionu ji přestaví na pumptrack  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.