Počasí dnes25 °C, zítra21 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Zemřel dlouholetý starosta Svojkova a hasič Gustav Pilz

Smutná zpráva přišla ze Svojkova, vesnice nedaleko Sloupu v Čechách. Zemřel dlouholetý starosta obce a také člen jednotky tamních dobrovolných hasičů Gustav Pilz. Zprávu na sociálních sítích potvrdili svojkovští hasiči.

„Dnes ve večerních hodinách nás bohužel opustil kamarád, starosta, dobrovolný hasič a člověk se srdcem na správném místě,“ uvedli hasiči v pátek večer.

Pilz byl starostou Svojkova šestnáct let, za jeho starostování se obec stala Vesnicí roku Libereckého kraje 2019. „Skvělý chlap, kolem kterého se dala dohromady celá vesnice a je to na ní vidět. Zámecká zahrada, Modlivý důl a hlavně lidé, kteří drží pospolu. Titul Vesnice roku Libereckého kraje 2019 to jen potvrzuje,“ uvedl hejtman Martin Půta (Starostové pro LK).

Ten připomněl, že Pilz nebyl jen starostou. „Gusta byl nejenom pracovitý starosta, ale taky dobrovolný hasič, šikovný sadař, který uměl vykouzlit opravdu skvělá jablka a v neposlední řadě také pravověrný slávista,“ dodal.

Pilz se vyučil seřizovačem textilních strojů. V roce 1983 se přestěhoval ze Smržovky právě do Svojkova. V roce 1998 se stal zastupitelem a od roku 2008 byl starostou.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Starostové pro LK

Štítky gustav pilz, úmrtí, starosta, svojkov, liberecký kraj, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel dlouholetý starosta Svojkova a hasič Gustav Pilz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.