Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Policisté pořádají sbírku pro kolegu. Po skoku do bazénu bojuje o život

Jeden skok do bazénu a život policisty Martina Trnky se obrátil vzhůru nohama. Dopadl tak nešťastně, že si zlomil obratle a v nemocnici nyní v umělém spánku bojuje o život. Jeho kolegové pro něj uspořádali sbírku na pomoc jeho rodině.

„Martin Trnka byl vždy aktivní a optimistický člověk, který neváhal ostatním pomáhat. Tento sympatický čtyřicátník však doplatil na jedno špatné rozhodnutí. O Velikonocích si hrál s dcerou na zahradě svého domu ve Svinech nedaleko Veselí nad Lužnicí. Skočil do bazénu, to se mu však stalo osudným. Dopadl tak nešťastně, že si zlomil obratle. Od té doby je v nemocničním zařízení, kde v umělém spánku a na plicní ventilaci bojuje o svůj život a o naději vidět své milované,“ popsala příběh čtyřicetiletého policisty mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Martinovi kolegové Petr Semrád a Ondřej Štěpáník z policejního oddělení ve Veselí nad Lužnicí se rozhodli založit transparentní účet, na který mohou lidé poslat finanční podporu pro jeho rodinu. „Prognózy lékařů nejsou bohužel příliš optimistické. Veškeré peníze, které budou ve sbírce vybrány, předají organizátoři Martinově manželce,“ dodala Schwarzová.

Číslo transparentního účtu: 5440357073/0800

Kromě sbírky pořádají policisté na začátku záři na fotbalovém hřišti ve Svinech u Veselí nad Lužnicí benefiční akci s doprovodným programem. „Účast přislíbila úspěšná atletka a strakonická rodačka Tereza Petržilková. Poběží se benefiční běh pro děti i dospělé a návštěvníci se mohou těšit na akční ukázku jihočeské policejní zásahové jednotky, také tito profesionálové chtějí podpořit Martinovu rodinu,“ doplnila mluvčí.

Chybět nebude ani koncert a vystoupení známé osobnosti z českého showbusinessu. O koho přesně jde prozradí organizátoři až později.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pomoc, policie, policie čr, sbírka, transparentní účet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pořádají sbírku pro kolegu. Po skoku do bazénu bojuje o život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.