Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

V Jablonci nad Nisou hledají nového ředitele městského divadla

Výběrové řízení na post ředitele městského divadla vypsali v Jablonci nad Nisou. Hledají tak nového šéfa stánku Thálie, který by měl zaujmou místo po náhle zesnulém Pavlu Žurovi. Ten zemřel loni v červnu. Pověřena řízením divadla je od té doby Lucie Peterková.

Výběrové řízení vyhlásila správní rada divadla a uchazeči se mohou hlásit od 1. srpna do konce září tohoto roku. Nově vybraný ředitel, který by měl vzejít z konkurzu, se má ředitelské funkce ujmout od 1. listopadu 2024.

Uchazeč o tento post by měl mít vysokoškolské vzdělání, být trestně bezúhonný a měl by mít minimálně pětiletou praxi v kulturní oblasti,“ řekla Jana Hamplová (Starostové pro LK), náměstkyně primátora pro oblast humanitní a členka správní rady Městského divadla Jablonec nad Nisou.

K přihlášce, kterou je možné podávat od 1. srpna do 30. září do 15 hodin odpoledne, je třeba přiložit kromě jiného také motivační dopis s návrhem koncepce směřování a rozvoje divadla. Zájemci by měli přihlášky podávat na adresu divadla.

Žádosti o informace mohou zájemci zasílat na e-mail: mrklasova@divadlojalonec.cz, zodpovíme je písemně. Upozorňujeme, že od 1. do 31. července bude divadlo uzavřené,“ podotkl Petr Brabec, předseda správní rady MD.

Nečekaně zemřel známý ředitel divadla v Jablonci a sbormistr Pavel Žur

Nečekaná zpráva zasáhla kulturní a společenskou obec v Jablonci nad Nisou a širokém okolí. Náhle zemřel dlouholetý ředitel jabloneckého divadla a známý sbormistr dětského sboru Vrabčáci a Pavel Žur. Příčinou měla být podle neověřených informací...

Městské divadlo v Jablonci nemá stálý soubor a jako obecně prospěšná společnost jej založilo statutární město Jablonec nad Nisou 15. dubna 1998. Jeho první ředitelkou byla Jaroslava Syrovátková, kterou v roce 1999 vystřídal Pavel Žur. Ředitelem divadla byl až do své náhlé smrti v červnu 2023. V prosinci 2023 byla dočasně jmenovaná ředitelkou Lucie Peterková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městské divadlo Jablonec n. N.

Štítky konkurz, ředitel, Městské divadlo, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci nad Nisou hledají nového ředitele městského divadla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.