Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Seniorka požádala muže, aby jí z batohu vytáhl deštník. Obral ji o peněženku

Policisté dopadli muže, který minulé pondělí okradl devadesátiletou seniorku. Využil příležitosti, kdy ho požádala o laskavost a ukradl jí peněženku. Policistům se jej ale podařilo najít na kamerách a později i vypátrat. Nyní mu hrozí dva roky vězení.

Žena si vyrazila na pěší výlet z Rokytnice do Harrachova. „Vyšla si s turistickými hůlkami a s batohem na zádech, ve kterém měla peněženku s hotovostí 1 200 korun a deštník. V centru Harrachova ji zastihl déšť, a protože má omezenou pohyblivost v levém rameni, požádala kolemjdoucího o to, aby jí z batohu vytáhl deštník,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle ní šlo o šestatřicetiletého muže, který ženě deštník ochotně podal. Jenže s ním si vzal i peněženku. „Krátce na to paní potřebovala peněženku a v batohu ji nenašla. Vrátila se proto domů, a když ani tam nebyla, podezřelé okolnosti jejího zmizení nám oznámila,“ dodala mluvčí.

Policisté poté na kamerových záznamech našli podezřelého muže. „Následně zjistili, že se jedná o muže z Moravy, který přijel na hory hledat sezónní práci. Při výslechu se jim k okradení 90leté stařenky přiznal. Své chování nazval momentálním zkratem, kterého prý nyní velmi lituje. Rovněž prohlásil, že jí peníze vrátí a omluví se,“ popsala Baláková.

Přesto mu hrozí až dva roky vězení. „Záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže si od nás převzal v úterý,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, batoh, seniorka, rokytnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka požádala muže, aby jí z batohu vytáhl deštník. Obral ji o peněženku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.