Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Hlavní vstup do radnice je uzavřený, začala oprava schodiště

Schodiště před hlavním vstupem do liberecké radnice projde přes prázdniny a část podzimu kompletní renovací, vstup tak zůstane uzavřený. Na místě začaly v úterý první práce. Hotovo by mělo být za čtyři měsíce. Do budovy se lidé dostanou dvěma bočními vchody.

Schodiště z roku 1892 je podle magistrátu ve špatném stavu. „Skládá se z bloků, které váží až 2,5 tuny. V důsledku rozpadu cihlové dozdívky pod ním jsou schody propadlé a vybočené,“ uvedla mluvčí radnice Jana Kodymová.

Stávající schodiště tak bude kompletně rozebráno. „Budou vystavěny nosné konstrukce a položeny zpět upravené a restaurované schodišťové stupně. Vše s cílem navrátit schodišti podobu z doby výstavby,“ dodala mluvčí.

Celá oprava by měla trvat čtyři měsíce. „Je počítáno i s technologickými lhůtami, které na několik dní přeruší práce na staveništi. Kameníci si kamenné prvky na úpravu budou odvážet, v rámci možností tak bude omezen hluk a prašnost,“ doplnila Kodymová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky radnice, vstup, liberec, oprava, schodiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní vstup do radnice je uzavřený, začala oprava schodiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.