Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jilemnice hledá firmu pro obnovu koupaliště, náklady odhaduje na 64 milionů

Jilemnice hledá v soutěži firmu, která jí obnoví více než 15 let nefunkční venkovní koupaliště. Jde o zakázku za 64 milionů korun bez daně, vyplývá z údajů ve věstníku veřejných zakázek.

Práce by město chtělo zahájit na sklonku léta a v ideálním případě koupaliště otevřít v létě příštího roku. „Teoreticky by to tak mohlo být, ale záleží na spoustě faktorů," řekl starosta David Hlaváč (ODS).

Venkovní koupaliště na jižním okraji pětapůltisícového města u říčky Jilemka je mimo provoz od roku 2007. V nevyhovujícím stavu mělo zázemí a dlouhodobě špatná byla i kvalita vody ke koupání. Po rekonstrukci půjde o koupaliště biotopového typu s čištěním vody přírodní cestou. Vodní plocha pro koupání bude mít na délku skoro 70 metrů a na šířku 25 metrů. Bude rozdělená na brouzdaliště, neplaveckou a plaveckou část s maximální hloubkou 2,6 metru. Asi největší atrakcí bude 60 metrů dlouhý a devět metrů vysoký tobogan. Bude tam i hřiště pro plážový volejbal a hřiště pro děti.

Zdrojem vody pro koupaliště bude především vrt, který je v tomto areálu již vybudovaný. K napuštění celého systému koupacího biotopu bude potřeba asi měsíc. Kapacita areálu bude 700 lidí s tím, že najednou bude moci být ve vodě zhruba 140 lidí.

Jilemnice není jediným městem v Libereckém kraji, které se v posledních letech rozhodlo rekonstruovat nebo vybudovat venkovní koupaliště. Největším projektem je výstavba koupaliště v České Lípě za 290 milionů korun, které město otevřelo letos v červnu. Od minulé sezony je v provozu za 43 milionů korun zmodernizované koupaliště v Košťálově na Semilsku a před dvěma lety své koupaliště za 27 milionů opravila Chrastava u Liberce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jilemnice

Štítky ČR, správa, rekreace, stavby, koupaliště, Jilemnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jilemnice hledá firmu pro obnovu koupaliště, náklady odhaduje na 64 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.