Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Jilemnice si koupí hotel Sumó, zaplatí za něj 24,3 milionu

Jilemnice si koupí od soukromých vlastníků tříhvězdičkový hotel Sumó s 55 lůžky, který je známý i jako Česká bouda. Zaplatí za něj 24,3 milionu korun. Pro nákup hotelu, který stojí v centru města, na středečním jednání zastupitelstva hlasovalo deset z 15 přítomných zastupitelů, potřeba bylo minimálně devět hlasů.

Zastupitel Vojtěch Mečíř (Jilemnice budoucnosti), který hlasoval proti, uvedl, že jde o nákup "šitý horkou jehlou" a město mělo dál jednat o snížení ceny. „Ta cena je nesmyslně vysoká," řekl. Chyběla mu také rozvaha toho, kolik město bude muset na opravy hotelu vydat. Za předražený považuje nákup i zastupitel Josef Dufek z SPD, který byl také proti. „Je to v dezolátním stavu, kuchyň, pokoje, sociální zařízení," uvedl.

Podle znaleckého posudku má hotel hodnotu 23,9 milionu korun, k tomu město navíc ještě získalo pozemek, který je okolo něj. Starosta města David Hlaváč (ODS) uvedl, že po stavební stránce se hotel jeví, že je v pořádku. „Z mého pohledu cena za ten objekt není nijak přemrštěná, když si vezmeme, za kolik se dneska v okolí prodávají nemovitosti takového typu. Není to ani cena dvou apartmánů v blízkých horách," uvedl na dnešním jednání.

Zároveň si je ale vědom toho, že do hotelu budou muset investovat. „Je to věc, na kterou se 20 let nesáhlo. Ty věci tam jsou původní, ale na druhou stranu tím, že ten hotel nebyl moc využíván, nejsou ani tak opotřebované," dodal.

Radnice Jilemnice dosud žádný jiný hotel nevlastnila. Tento byl postavený před asi 37 lety. Už dříve pro ČTK starosta uvedl, že tímto nákupem chtějí podpořit cestovní ruch. Kromě turistů by hotel mohli využívat i sportovci nebo školy pro pobyty dětí v přírodě. Hotel stojí poblíž sportovního areálu s fotbalovým, atletickým i dětským hřištěm, kurty na volejbal či tenis, venkovní posilovnou, sokolovnou nebo krytým bazénem. Jednatel městské společnosti Sportovní centrum Jilemnice Jaroslav Hornig na jednání zastupitelstva uvedl, že musejí odmítat skupiny, které chtějí využívat sportoviště. „Nemáme šanci je ubytovat," dodal.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hotel Sumó

Štítky ČR, správa, reality, turistika, Jilemnice, sumó

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jilemnice si koupí hotel Sumó, zaplatí za něj 24,3 milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.