Počasí dnes18 °C, zítra27 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

V Liberci je do konce léta uzavřená hlavní přístupová cesta na Králův háj

V Liberci bude zřejmě nejméně do konce srpna nepřístupná hlavní přístupová cesta na sídliště Králův háj. Důvodem pro uzavření Dvorské ulice od tohoto týdne je havárie kanalizace, radnice na to naváže opravou silnice, chodníků i autobusové zastávky. Vozovka bude mít jiný povrch a v prudkém kopci tak nebudou motoristé jezdit po dlažebních kostkách, což bylo nebezpečné hlavně za mokra. Nově bude na silnici asfalt, řekl náměstek primátora Jiří Šolc (ANO).

Problémy s podložím v této ulici byly dlouhodobé. Před několika lety tam voda pod silnicí dokonce vymlela tak velkou díru, že by se do ní vešlo auto. „Zjistili jsme, že to bylo právě od té kanalizace. SČVaK (Severočeské vodovody a kanalizace) ji teď opraví a my pak na to navážeme," uvedl náměstek.

Město zatím neví, kolik za svoji část opravy Dvorské ulice zaplatí, ani kdo ji udělá. Zakázku má teprve vypsanou. Termín pro podání nabídek vyprší 12. července, náklady město odhaduje na 11,5 milionu bez daně.

Neplánované uzavření Dvorské ulice výrazně zkomplikovalo dopravu v této části stotisícového města, protože zároveň jsou jiné ulice uzavřené kvůli modernizaci zastaralých rozvodů teplárny. Radnice čelí kritice, že uzavírka Dvorské ulice je špatně značená. Například při cestě od sídliště Broumovská po páteřní Jablonecké ulici je první upozornění na uzavírku až před odbočením do Dvorské. „Nemůžu tak odbočit nejen do Dvorské, ale ani to pak vzít přes Zvolenskou, Klášterní, ani přes Husovu z Šaldova náměstí a musím dojet až k bazénu. Zbytečně tak najezdím šest kilometrů, přitom by stačilo dát upozornění dřív - na křižovatku Jablonecké s Kunratickou ulicí u lomu," uvedl jeden z řidičů. Podle náměstka se budou tímto podnětem zabývat.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci je do konce léta uzavřená hlavní přístupová cesta na Králův háj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.