Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Úterý 27. srpna 2024  |  Svátek má Otakar
Bez reklam

Jilemnice nedostala ani jednu nabídku na obnovu koupaliště, podmínky upraví

Jilemnice bude muset znovu vypsat zakázku na obnovu venkovního koupaliště s odhadovanými náklady 64 milionů korun bez daně. V prvním kole nedostala ani jednu nabídku. Podmínky pro stavební firmy radnice podle starosty Davida Hlaváče (ODS) zmírní.

„S projektantem a administrátorem projektu jednáme, kam až můžeme jít, abychom si zachovali kvalitu díla, ale zároveň se do soutěže přihlásilo co nejvíc dodavatelů," řekl starosta. Předpokládá, že nové podmínky soutěže budou schvalovat radní města příští týden, aby mohli zakázku znovu vyhlásit ještě v červenci.

Venkovní koupaliště na jižním okraji pětiapůltisícového města u říčky Jilemka je mimo provoz od roku 2007. V nevyhovujícím stavu mělo už tehdy zázemí a dlouhodobě špatná byla i kvalita vody ke koupání. Po rekonstrukci půjde o koupaliště biotopového typu s čištěním vody přírodní cestou. Vodní plocha pro koupání bude mít na délku skoro 70 metrů a na šířku 25 metrů. Bude rozdělená na brouzdaliště, neplaveckou a plaveckou část s maximální hloubkou 2,6 metru. Asi největší atrakcí bude 60 metrů dlouhý a devět metrů vysoký tobogan. Bude tam i hřiště pro plážový volejbal a hřiště pro děti.

Zdrojem vody pro koupaliště bude především vrt, který je v tomto areálu již vybudovaný. K napuštění celého systému koupacího biotopu bude potřeba asi měsíc. Kapacita areálu bude 700 lidí s tím, že najednou bude moci být ve vodě zhruba 140 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jilemnice

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, Jilemnice, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jilemnice nedostala ani jednu nabídku na obnovu koupaliště, podmínky upraví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.