Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Liberecký kraj znovu vybral firmu na vybudování náplavky. Začít by se mohlo koncem prázdnin

Liberecký kraj vítězem zakázky na vybudování náplavky u svého sídla v Liberci znovu vyhlásil firmu CL-Evans. Zaplatí jí za to 130,3 milionu korun. Hodnocení musel kraj opakovat kvůli námitce jednoho z neúspěšných uchazečů o tuto zakázku, které Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) vyhověl. Smlouvu s CL-Evans bude moci kraj uzavřít 8. srpna, pokud v patnáctidenní lhůtě nepodá nikdo proti výsledku soutěže námitku, informoval náměstek hejtmana Zbyněk Miklík (Piráti).

Výstavbu náplavky chtěl kraj zahájit letos už na jaře. Z šesti zájemců vybral společnost CL-Evans, výběr ale u ÚOHS úspěšně napadla firma Gardenline. Miklík dnes řekl, že podle úřadu pochybili v tom, že neposoudili, zda byla splněna minimální požadovaná hodnota jednoho parametru. „Přesně se jednalo o kluznost dodávané žuly," uvedl Miklík.

Proto podle něj před opakovaným vyhodnocením soutěže nechali tento parametr prověřit. „To jsme posoudili tak, že jsme vyzvali účastníky zadávacího řízení, aby nám dodali certifikáty ze zkušebního ústavu, které potvrdí skluznost jednotlivých materiálů. To jsme obdrželi, takže hodnotící komise doporučila radě kraje, abychom vybrali za zhotovitele stavby společnost CL Evans," dodal náměstek.

Vybudování náplavky u řeky Nisa potrvá 330 dnů, práce začnou nejdříve v druhé polovině srpna. „Vzniknout má nový park s občerstvením, s herními prvky, dětské hřiště, ta vlastní náplavka, tedy vstup do Nisy," dodal Miklík. Upravovat se bude podle něj i koryto řeky a součástí projektu je také vybudování lávky s přímým vstupem do krajského úřadu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky ČR, správa, stavby, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj znovu vybral firmu na vybudování náplavky. Začít by se mohlo koncem prázdnin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.