Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Liberec dostal na výstavbu komunikace Nová Pastýřská pět nabídek

Liberec dostal na výstavbu komunikace zvané Nová Pastýřská pět nabídek. Z nich čtyři jsou pod maximální přípustnou cenou 28,3 milionu korun bez daně, řekl náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro Liberecký kraj).

Náměstek předpokládá, že o vítězi zakázky rozhodnou radní města ještě v srpnu. „Takže předpoklad je, že bychom stavbu zahájili na podzim - v září, říjnu," dodal náměstek.

Nová Pastýřská propojí Tržní náměstí se Sokolskou ulicí a povede kolem parkoviště pro 140 aut, jehož rekonstrukci radnice dokončila před měsícem. O výstavbě Nové Pastýřské se v Liberci mluví víc než 20 let, odvést by měla část dopravy z horního centra města. V rámci výstavby nové komunikace vybraná firma postaví nejen silnici s povolenou rychlostí do 40 kilometrů v hodině, ale také pruhy pro cyklisty a chodníky.

„Zpřístupňuje se Tržní náměstí, vybuduje se komunikace podél nově vybudovaného parkoviště a chodníků a konec Nové Pastýřské bude končit u knihovny," řekl náměstek. Zbývat pak bude podle něj už jen úprava křižovatky se Sokolskou ulicí, což prakticky znamená doplnit ji o semafory, které tam budou řídit dopravu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením města Liberec

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Liberec, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tasmansky Czert

Když bude Nová Pastýřská, je to ideální šance zjednosměrnit nebo jinak omezit provoz v centru. Těch aut mezi kostelem, magistrátem, starou radnicí a divadlem teď jezdí prostě moc.

Středa, 7. srpna 2024, 07:30Odpovědět

Liberec dostal na výstavbu komunikace Nová Pastýřská pět nabídek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.