Počasí dnes15 °C, zítra11 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Chrastavská miminka dostávají při vítání občánků originální dárek – ručně šité župánky

Originální dárek si letos pro všechny nově narozené občánky připravila radnice v Chrastavě. Jsou jím ručně šité župánky, které pro město vytváří tamní lektorka volnočasových aktivit pro děti a seniory Jana Eichlerová. Chrastava, kde se ročně narodí zhruba 60 dětí, je miminkům věnuje při slavnostním vítání občánků.

„Župánky pro naše chrastavská miminka začala lektorka volnočasových aktivit Jana Eichlerová šít už dříve, nebylo ale pravidlem, že je dostala všechna miminka. Jenže jejich sláva po Chrastavě stoupá a rodiče se po nich ptají. Proto jsme se s Janou Eichlerovou letos domluvily a postupně ušila župánky pro všechny děti, které se letos buď už narodily nebo teprve narodí,“ říká vedoucí kanceláře starosty města Chrastava Ivana Loučková.

„Chrastava vítá své nové občánky na slavnostním ceremoniálu čtyřikrát ročně. Jsme hrdí, že jim můžeme jako dárek předávat takhle krásnou ruční práci, která miminka navíc zahřeje a je pohodlná,“ říká starosta Chrastavy Michael Canov (Starostové pro Liberecký kraj).

Autorka oblíbených župánků pro miminka šije od mládí, kdy studovala oděvní obor Střední průmyslové školy textilní. V Chrastavě vede v současné době kroužek šití. Župánky pro vítání občánků v prvním pololetí letošního roku si našila už dříve, pro druhé pololetí vznikaly teď v létě. „Letos jsem přes prázdniny ušila 59 kusů župánků, což je opravdu hodně. Ale je to práce, která mě baví a když vidím, jakou radost župánky udělají, těší mě to dvojnásob. S každým si dám práci. Zakládám si na preciznosti, i když materiál není úplně jednoduchý,“ říká Jana Eichlerová. Teď si od župánků dá na chvíli volno, nové bude pro občánky narozené v roce 2025 šít zase až o vánočních prázdninách.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Chrastava

Štítky vítání občánků, Chrastava, dárek, šití, ruční práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chrastavská miminka dostávají při vítání občánků originální dárek – ručně šité župánky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.