Počasí dnes15 °C, zítra11 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Hygienici zrušili zákaz koupání v koupališti v Sedmihorkách. Stále je ale nevhodné ke koupání

Hygienici po dvou týdnech zrušili zákaz koupání v rybníku Bažantník u autokempu v Sedmihorkách. Riziko zdravotních obtíží po koupání v tomto přírodním koupališti kvůli přemnoženým sinicím ale trvá. Podle výsledků z posledního rozboru je kvalita vody v Bažantníku na čtvrtém z pěti stupňů hodnocení, tedy nevhodná ke koupání. Vyplývá to z aktuálních údajů na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Zákaz koupání aktuálně neplatí na žádném přírodním koupališti v Libereckém kraji. Na čtvrtém stupni jsou kvůli sinicím kromě Bažantníku také Máchovo a Hamerské jezero. Zdravotní problémy po koupání v těchto nádržích mohou mít zejména citliví lidé, mezi něž patří těhotné ženy, děti nebo alergici.

Hygienici v Libereckém kraji pravidelně kontrolují 26 přírodních koupališť, na třetím stupni hodnocení je rybník v areálu kempu Nedamov u Dubé a venkovní bazén v Českém Dubu, na druhém stupni jsou přírodní koupaliště ve Sloupu v Čechách, Zákupech a Jablonném v Podještědí a ostatní sledované vodní plochy mají vodu čistou. Mezi ně patří Kristýna v Hrádku nad Nisou nebo přehrada v Jablonci nad Nisou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením autokempu Sedmihorky

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Sedmihorky, sinice, koupání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici zrušili zákaz koupání v koupališti v Sedmihorkách. Stále je ale nevhodné ke koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.