Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Mezi Libercem a Jabloncem jezdí vánoční tramvaj, příští týden bude vánoční atmosféru šířit na trase Liberec - Vratislavice

Naprosto výjimečná a v letních vedrech nečekaná tramvaj vozí cestující na trase Liberec – Jablonec nad Nisou. Jde o vánoční tramvaj, připravenou v rámci festivalu skla Crystal Valley Week, který bude v příštím týdnu hostit převážně Liberec. Vánoční tramvají se mohou lidé svézt do Jablonce dnes a zítra, vyjede i v příštím týdnu, to ale na trase Liberec – Vratislavice nad Nisou.

„Vánoční tramvaj vyjela na trasu mezi Libercem a Jabloncem poprvé dnes odpoledne, lidé se v ní budou moci na této trase svézt ještě i zítra. Touto speciálně vyzdobenou tramvají je vozíme na akci Jablonecká perle. Poté už ale zůstane vánoční tramvaj jen na trase Liberec – Vratislavice nad Nisou, aby cestující dovezla do míst, kde se konají jednotlivé akce festivalu skla Crystal Valley Week,“ popisuje za organizátory akce Lucie Fürstová. Crystal Valley Week, neboli Týden Křišťálového údolí, bude převážně v Liberci probíhat od pondělí 26. do soboty 31. srpna 2024.

Vánoční tramvaj jezdí zdarma a nabízí i přes horké léto chvíle strávené přímo uprostřed Vánoc. „Historickou tramvaj T3M jsme proměnili v útulný pokoj, kde právě probíhá Štědrý den. Lidé v ní najdou živý vánoční stromeček ozdobený skleněnými vánočními ozdobami z regionální produkce, útulný koberec, měkké sedačky, tapety a pod stromečkem jsou dokonce dárky. Tramvaj, ve které hrají koledy, provoněl živý věnec z chvojí a jsou v ní navěšené girlandy,“ popisuje Klára Jandorová z rodinné společnosti vyrábějící vánoční ozdoby Decor by Glassor v Liberci, která tramvaj ve spolupráci s firmou Rautis z Poniklé připravila.

Že jde o tramvaj vánoční, poznáte i zvenku. „Na přední části je umístěna Betlémská hvězda a chvojí, v zadní je pořádná nálož dárků,“ dodává Jandorová. Vánočně nazdobené jsou i některé tramvajové zastávky po trase. Konkrétně zastávky Rybníček, Mlýnská, Vratislavice kostel a Nové sídliště Vratislavice. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martina Petrášková

Štítky Liberec, Jablonec nad Nisou, vánoční tramvaj, ozdoby, Crystal Valley Week

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Libercem a Jabloncem jezdí vánoční tramvaj, příští týden bude vánoční atmosféru šířit na trase Liberec - Vratislavice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.