Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Další komplikace pro opravu bazénu. I podruhé přišla námitka na výsledek soutěže

Liberec nemůže kvůli námitce uzavřít smlouvu s vítězem tendru na kompletní opravu a modernizaci městského plaveckého stadionu za více než 900 milionů korun. Radnice k výsledkům soutěže dostala jednu námitku, týká se splnění kvalifikačních parametrů ze strany vítězné firmy, informoval primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj). Radní města vybrali před dvěma týdny firmu Metrostav DIZ, jež z šesti uchazečů nabídla nejnižší cenu 748,8 milionu korun bez daně (906 mil. Kč).

Námitkou vůči Metrostavu se bude vedení města zabývat podruhé. Tuto firmu za vítěze radní vyhlásili už letos na jaře, posléze ale toto rozhodnutí zrušili s tím, že je potřeba prověřit pravdivost některých údajů, které Metrostav uvedl. I tento první podnět se týkal splnění požadovaných kvalifikačních parametrů, pochybení město neshledalo. Podle primátora nelze předjímat, jak napodruhé rozhodnou. „Od právní kanceláře jsme již získali rozbor a návrh na vypořádání námitky. Pravděpodobně svolám mimořádnou radu a tam rozhodneme," řekl Zámečník. Jednou z možností podle něj je, že námitku odmítnou, další, že budou chtít opět doplnit údaje od Metrostavu.

Liberec zakázku vypsal před více než rokem s tím, že práce začnou letos na sklonku zimy. Prodlužování výběru stavební firmy má vliv i na provoz bazénu, který bude muset být po dobu dvouleté modernizace zcela uzavřený. Radnice jeho provoz původně ukončila už letos na začátku dubna, kvůli nejistotě, kdy oprava začne, areál veřejnosti ale opět aspoň částečně zpřístupnila. Lidé mohou využívat jen malou část areálu, kde je pětadvacetimetrový bazén a šatny, sprchy a toalety jsou umístěné v prostorách bývalé dětské sauny. Za běžného stavu mají návštěvníci plaveckého stadionu k dispozici tři bazény včetně padesátimetrového, tobogany, sauny, vířivky a další atrakce.

Jediný plavecký stadion v pátém největším městě v republice opravu nutně potřebuje, neboť důležitá technologická zařízení dosluhují, střechou zatéká, nevyhovující je zasklení budovy a vana hlavního bazénu prosakuje. Areál čeká i přestavba. Nejvýraznější změnou bude to, že v něm už nebudou samostatné šatny pro muže a ženy v přízemí, ale vznikne jedna velká bezbariérová šatna v suterénu objektu. Wellness bude na místě dnešních dámských šaten a fitness na místě pánských šaten. Na svém místě tak kromě bazénů zůstane jen pizzerie.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, Liberec, bazén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další komplikace pro opravu bazénu. I podruhé přišla námitka na výsledek soutěže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.