Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Liberečtí radní námitky na výsledky tendru na rekonstrukci bazénu odmítli. Stěžovatel se může obrátit na ÚOHS

Liberec odmítl námitky stěžovatele na výsledky tendru na kompletní opravu a modernizaci plaveckého stadionu za více než 900 milionů korun. Vítěze považují radní města za právoplatně vybraného, stěžovatel ale může podat podnět Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj) věří, že tak neučiní.

„Veškeré námitky jsme odmítli a v tuto chvíli už je rozhodnutí města doručeno i stěžovateli. Myslíme si, že ten důvod, proč si stěžovatel stěžuje, je, že nezná dokumentaci, že se jedná o nedorozumění," uvedl primátor.

Vítězem tendru se stala firma Metrostav DIZ, která z šesti uchazečů nabídla nejnižší cenu 748,8 milionu korun bez daně (906 mil. Kč). Námitkami vůči Metrostavu se vedení města zabývalo podruhé. Tuto firmu radní vyhlásili vítězem už na jaře. Posléze toto rozhodnutí zrušili s tím, že je potřeba prověřit pravdivost některých údajů, které Metrostav uvedl. Podle primátora šlo nyní o stejný podnět, který se týkal splnění požadovaných kvalifikačních parametrů. Pochybení město neshledalo.

Podle Zámečníka musí nyní deset dnů čekat, zda se stěžovatel neobrátí na ÚOHS. Pokud by se tak stalo, museli by město čekat na rozhodnutí úřadu. „Může trvat i několik měsíců," dodal. "Máme plán B, kdy provozovatel - naše společnost, je připravena dál v září i v říjnu provozovat bazén. Když by došel podnět k ÚOHS, a já pevně věřím že ne, tak bychom byli připraveni prodloužit provoz do zimy," uvedl Zámečník.

Radnice provoz plaveckého stadionu původně ukončila lna začátku dubna. Kvůli nejistotě, kdy oprava začne, areál veřejnosti ale poté aspoň částečně zpřístupnila. Lidé však mohou využívat jen pětadvacetimetrový bazén a šatny, sprchy a toalety jsou provizorně umístěné v prostorách bývalé dětské sauny. Za běžného stavu mají návštěvníci plaveckého stadionu k dispozici tři bazény včetně padesátimetrového, tobogany, sauny, vířivky a další atrakce.

Jediný plavecký stadion v pátém největším městě v republice opravu potřebuje, neboť důležitá technologická zařízení dosluhují, střechou zatéká, nevyhovující je zasklení budovy a vana hlavního bazénu prosakuje. Areál čeká i přestavba. Nejvýraznější změnou bude to, že v něm už nebudou samostatné šatny pro muže a ženy v přízemí, ale vznikne jedna velká bezbariérová šatna v suterénu objektu. Wellness bude na místě dnešních dámských šaten a fitness na místě pánských šaten. Na svém místě tak kromě bazénů zůstane jen pizzerie.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, Liberec, bazén, námitka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí radní námitky na výsledky tendru na rekonstrukci bazénu odmítli. Stěžovatel se může obrátit na ÚOHS  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.