Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

S Horskou službou kolem Ještědu už v sobotu, tentokrát s oslavou 70. narozenin

Už po 11. pořádá Horská služba Jizerské hory především pro rodiny s dětmi pochod za zábavou, ponaučením o přírodě, zdravovědě a místopisu Ještědu. Dostal jméno S Horskou službou kolem Ještědu a připraven je na sobotu 7. září. Registrace bude probíhat od 8.30 do 10 hodin u info kiosku skiareálu Ještěd. Letos horská služba Jizerské hory v rámci pochodu připomene i 70. výročí svého založení.

„Registrace k pochodu bude probíhat od půl deváté do deseti hodin dopoledne u informačního kiosku skiareálu Ještěd u centrálního parkoviště, který najdou lidé zhruba 100 metrů od konečné stanice tramvaje Horní Hanychov. Tady si každý putující vybere jedu ze tří nabízených tras dle svého uvážení. Trasy se liší svou délkou a náročností,“ vysvětluje za Horskou službu Jizerské hory jeden z organizátorů Marian Böhm.

Trasa A „Vrcholová“ je nenáročnou trasou, která putující zavede až na vrchol Ještědu a je dlouhá 7 kilometrů. Trasa B „Sportovní“ je sportovnější trasou po lesních cestách a měří 5 kilometrů a nenáročná trasa C „Lesní“ povede účastníky pochodu lesními cestami. Její délka je 4 a půl kilometru. „Na cestách mohou účastníci najít 4 bonusové otázky vztažené k Liberci a Ještědu,“ prozrazuje Marian Böhm.

Všechny tři trasy končí opět u infocentra skiareálu Ještěd a Aprés-ski-baru Nová Skalka.

„Tady na putující čekají 4 stanoviště s kvízy na téma zdravověda, sport, místopis a přírodověda a také řada ukázek. Například kynologie, záchrany osob ze sedačkové lanovky nebo společného zásahu Horské služby a Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. K vidění tu bude po celý den také ukázka záchranné techniky horské služby a sanitního vozidla záchranky. Děti si budou moci užít i lanové aktivity a akci zakončí losování bohaté tomboly,“ vypočítává za organizátory Böhm.

V prostoru bude k vidění také připravená expozice k 70. výročí založení Horské služby Jizerské hory. Vstup na akci je zdarma.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Horské služby Jizerské hory

Štítky pochod, horská služba, Jizerské hory, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S Horskou službou kolem Ještědu už v sobotu, tentokrát s oslavou 70. narozenin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.