Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

V Libereckém kraji bylo odpoledne bez proudu skoro devět tisíc domácností. Poruchy se daří odstraňovat, ale přibývají další

V Libereckém kraji bylo k 16 hodin bez proudu necelých devět tisíc domácností. Poruchy se sice daří odstraňovat, stále ale přibývají další, řekla mluvčí ČEZ Distribuce Soňa Holingerová.

„Ty počty kolísají," uvedla. Poruchy na vedení vysokého napětí působí polámané a popadané stromy a větve vlivem silného větru a podmáčeného terénu. K 16:00 bylo v Libereckém kraji 15 poruch na vedení vysokého napětí a bez proudu bylo zhruba 8800 domácností, například na Jablonecku nebo v okolí Českého Dubu. 

Popadané stromy působí problémy i v dopravě. Kvůli nepříznivým povětrnostním vlivům je zastavený provoz na několika železničních tratích. Podle Správy železnic (SŽ) se na trati z Doks na Českolipsku do Bakova nad Jizerou podaří obnovit zřejmě dnes večer.

Dalším problémem je odstavená úpravna vody v Bílém Potoce, která kvůli povodni nemůže upravovat vodu. Zásoby tak vydrží zřejmě jen do pondělí. Provozovatel, Frýdlantská vodárenská společnost, už vyzval obyvatele obcí napojených na úpravnu, aby vodou šetřili.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martina Petrášková

Štítky ČR, počasí, energie, železnice, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji bylo odpoledne bez proudu skoro devět tisíc domácností. Poruchy se daří odstraňovat, ale přibývají další  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.