Počasí dnes17 °C, zítra15 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Policisté v Bedřichově zneškodnili střelce a pátrali po ozbrojeném pachateli a pohřešovaných. Vše v rámci taktického cvičení

Akční dopoledne zažil v úterý Bedřichov. Prvosledové hlídky policistů tam zasahovaly v areálu Horské služby proti aktivnímu střelci a současně pátraly v okolí po ozbrojeném pachateli i pohřešovaných osobách. Do pátrání pak nově zapojily také dron. Vše v rámci taktického cvičení Integrovaného záchranného systému.

„Celá akce byla realizována v areálu Horské služby v Bedřichově a zcela poprvé i ve volném terénu v okolí obce, kde policisté pátrali po ozbrojeném pachateli i pohřešovaných osobách,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Policisté během úterního dopoledne cvičili vyhledání a zneškodnění pachatelů, vzájemnou komunikaci a spolupráci, zajištění objektu pro bezpečný vstup záchranářů ke zraněným osobám, transport zraněných osob z areálu a provedení kontroly celého objektu.

Vedle prvosledových hlídek se do cvičení zapojili také strážníci Obecní policie Janov nad Nisou, kteří se podíleli na zajištění příjezdových komunikací v bezprostřední blízkosti budovy Horské služby. „Samozřejmě z taktických důvodů nemůžeme k detailům modelových situací, postupům a činnosti zasahujících policistů poskytovat více informací. Naše poděkování ovšem patří pracovníkům a dobrovolníkům tanvaldského Českého červeného kříže, kteří se podíleli nejen na přípravě tohoto taktického cvičení, ale také se ho i aktivně zúčastnili. Svoji činnost na místě činu aktivního střelce si také vyzkoušeli krizoví interventi Krajského ředitelství policie Libereckého kraje,“ dodala policejní mluvčí.

Při pátrací akci po nebezpečném pachateli použili policisté nově dron, který mají od loňského podzimu v zápůjčce od statutárního města Jablonec nad Nisou. Do pátrání po osobách se zapojili i členové Horské služby se svojí technikou.

„Nacvičováním zákroků v mimořádných situacích policisté zvyšují svoji připravenost na případné zásahy ve službě a neustále zdokonalují předávání informací nejen mezi sebou, ale také i směrem k ostatním složkám Integrovaného záchranného systému,“ uzavřela Dagmar Sochorová.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Policie ČR

Štítky policie, cvičení, izs, Bedřichov, horská služba, dron, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v Bedřichově zneškodnili střelce a pátrali po ozbrojeném pachateli a pohřešovaných. Vše v rámci taktického cvičení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.