Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Jilemnice za obnovu venkovního koupaliště zaplatí přes 62 milionů bez daně

Valná hromada městské společnosti Sportovní centrum Jilemnice vybrala vítěze zakázky na obnovu venkovního koupaliště v Jilemnici. Bez venkovního koupaliště je pětapůltisícové město v Podkrkonoší přes 15 let, po opravě bude mít formu přírodního biotopu. Zájem o zakázku projevily dvě firmy, lepší nabídku předložila semilská společnost MBQ. Vyhrála s cenou přes 62 milionů korun bez daně, informoval starosta města David Hlaváč (ODS).

S výslednou cenou je starosta spokojený. „Je pod projektovou cenou," uvedl. Radnice očekávala nabídky kolem 64 milionů bez daně. Pokud se proti výsledkům soutěže nikdo neodvolá, smlouvu s vítěznou firmu uzavře městská společnost v listopadu.

Firmu pro obnovu koupaliště se podařilo Jilemnici vybrat na druhý pokus, napoprvé se do soutěže nikdo nepřihlásil. Pomohlo zmírnění kvalifikačních podmínek. „Většina z toho se týkala referencí na technologie," dodal Hlaváč.

Areál venkovního koupaliště na jižním okraji města u říčky Jilemka je mimo provoz od roku 2007. V nevyhovujícím stavu bylo už tehdy zázemí a dlouhodobě špatná byla i kvalita vody ke koupání. Po rekonstrukci půjde o koupaliště biotopového typu s čištěním vody přírodní cestou. Na jeho vybudování bude mít firma MBQ deset měsíců od převzetí stanoviště. V ideálním případě by tak Jilemnice měla mít znovu venkovní koupaliště na konci léta příštího roku.

Vodní plocha pro koupání bude mít na délku skoro 70 metrů a na šířku 25 metrů. Bude rozdělená na brouzdaliště, neplaveckou a plaveckou část s maximální hloubkou 2,6 metru. Asi největší atrakcí bude 60 metrů dlouhý a devět metrů vysoký tobogan. Bude tam i hřiště pro plážový volejbal a hřiště pro děti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením městě Jilemnice

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, koupaliště, Jilemnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jilemnice za obnovu venkovního koupaliště zaplatí přes 62 milionů bez daně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.