Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Český Dub ani napotřetí nenašel developera pro výstavbu 55 rodinných domů

Český Dub ani napotřetí neuspěl ve snaze najít developera, jemuž by prodal pozemky pro výstavbu 55 rodinných domů v lokalitě Na Zhůrách. Opět se nikdo nepřihlásil, uvedl starosta Jiří Miller (Nezávislí).

„Žádný uchazeč nebyl, o dalším postupu budeme jednat," řekl starosta.

Českodubská radnice podmínky výběrového řízení zmírňuje. Napoprvé za pozemky chtěla 138,8 milionu korun, v tomto kole žádnou minimální cenu nestanovila. Snížila také výši jistiny z 20 milionů na deset milionů korun a zmírnila i podmínky pro nakládání s pozemky, což by umožnilo developerovi prodat až 30 pozemků s domy či bez nich před vybudováním veškeré infrastruktury. Původně bylo maximem 25 pozemků. Nadále ale radnice chce, aby pozemky získala firma, která má za sebou v posledních deseti letech alespoň jeden developerský projekt za více než 50 milionů. A také, aby na vlastní náklady vybudovala silnice a další veřejnou infrastrukturu.

Myšlenkou vybudovat vilovou čtvrť se českodubská radnice zabývá přes pět let, původně zvažovala, že by pozemky prodávala jednotlivě. Nakonec se zastupitelé přiklonili k variantě najít jednoho developera. Z pohledu zástavby území jde pro třítisícový Český Dub o největší developerský projekt za poslední půlstoletí. Výhodou města pod Ještědem je, že je vzdálené od Liberce, Jablonce nad Nisou i Turnova jen zhruba 20 kilometrů. Cesta z něj do všech tří měst trvá kolem 20 minut.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením města Český Dub

Štítky ČR, správa, reality, Český Dub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Dub ani napotřetí nenašel developera pro výstavbu 55 rodinných domů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.