Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Svojsíkova a okolní ulice se dočkají finálního dokončení. Město hledá stavební firmu

Vedení Liberce vypsalo výběrové řízení na dokončení rekonstrukce ulice Svojsíkova a navazujících ulic. Připraveno má 32 milionů korun a půjde o finální dokončení povrchů, veřejného osvětlení, mobiliáře a zeleně. Dokončení je v plánu po dvou letech komplikací, které náročná rekonstrukce místním lidem přinesla.

„Velmi se omlouváme, že v rámci přípravy zakázky je to vždy trochu delší. Vstupují do toho další investoři, třeba plynaři. Nyní už ale půjde o finále, uděláme to do konečné podoby a doufám, že tam do toho dlouho nebudeme vstupovat,“ řekl náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro LK).

Radnice vypisuje zadávací řízení na veřejnou zakázku pro výběr zhotovitele, s předpokládanou hodnotou zakázky ve výši necelých 32 milionů korun. „V předchozích dvou letech zde probíhaly náročné rekonstrukce sítí. Dělali jsme to dohromady se všemi síťaři, abychom v dalších mnoha letech do těch ulic nemuseli vůbec sáhnout,“ dodal náměstek.

Liberec osloví k podání cenové nabídky pět případných zhotovitelů. Stavba bude rozdělena na dvě etapy. „Jedná se o opravu stávající místní obslužné komunikace ve Svojsíkově ulici. Komunikace bude opravena v úseku od okružní křižovatky (Budyšínská, Svojsíkova) po křižovatku s ulicemi Jiskrova a Rokycanova. Dále budou opraveny komunikace Rokycanova a Divišova. Komunikace Divišova bude opravena v úseku po křižovatku s Ruprechtickou ulicí. Komunikace Rokycanova bude opravena v úseku po křižovatku s ulicí Jiskrova,“ upřesnil Janďourek.

Hotovo má být v průběhu příštího roku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky svojsíkova, ulice, oprava, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svojsíkova a okolní ulice se dočkají finálního dokončení. Město hledá stavební firmu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.