Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Stavební práce uzavřou některá sportoviště na Městském stadionu v České Lípě

Stavební práce uzavřou po neděli fotbalové hřiště a atletický areál na Městském stadionu v České Lípě. Rekonstrukce obou hlavních sportovišť přijde město na 47 milionů korun, sedm milionů získala radnice z nového krajského dotačního programu. Stadion u Ploučnice nebude zavřený celý, tenisové kurty, hřiště s umělou trávou, hřiště na basketbal i workoutové hřiště zůstanou přístupné, řekla mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová.

Stadion u Ploučnice je z roku 1962, travnaté fotbalové hřiště a atletický areál už jsou ve špatném stavu a obnovu nutně potřebují. Podle starostky Jitky Volfové (ANO) je v České Lípě velké množství lidí, kteří se věnují sportu, a je proto potřeba tuto činnost podporovat a vytvořit sportovcům důstojné zázemí. „Z původního projektu, jehož náklady byly odhadnuty na 12 milionů korun, se stal projekt za necelých 50 milionů. Myslím ale, že je smysluplný, a je dobře, že dáme fotbalové hřiště i atletický areál do pořádku, aby obě sportoviště mohla dobře sloužit další roky," doplnila starostka.

Rekonstrukci zajistí společnost Swietelsky stavební, která zvítězila ve veřejné soutěži. Na projekt žádala radnice opakovaně o dotaci z Národní sportovní agentury, ale neuspěla. Využila proto nového programu Libereckého kraje na obnovu velké sportovní infrastruktury. „Město naší velikosti mnoho dotačních možností nemá," řekla Volfová. Radnice byla připravena stavbu financovat i kompletně z vlastních zdrojů, pokud by žádost nebyla úspěšná. "Oprava je první et....apou, jednáme s kluby o navazujících potřebných stavebních pracích," dodala starostka.

V Libereckém kraji nejde o jediný podobný projekt, na obnově atletického stadionu ze 60. let minulého století pracují také třeba v Semilech. Rekonstrukce sportoviště přijde město na 60 milionů korun, téměř 12 miliony přispěje Liberecký kraj, hotovo by mělo být do zimy. V září dokončili rekonstrukci atletického oválu ve Frýdlantu. Obnovu nevyhovujícího areálu za 19,5 milionu korun financovalo město ze svého. „Se žádostí o dotaci z Národní sportovní agentury jsme neuspěli," řekl při slavnostním otevření místostarosta Jiří Stodůlka (ODS).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením města Česká Lípa

Štítky ČR, stavby, správa, sporty, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavební práce uzavřou některá sportoviště na Městském stadionu v České Lípě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.