Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Uzavřenou pobočku v Liberci-Vesci prodala Česká pošta za 7,83 milionu

Uzavřenou pobočku v liberecké části Vesec se České poště podařilo prodat za vyvolávací cenu 7,83 milionu korun, sdělil mluvčí pošty Ivo Vysoudil. Prodej domu trval téměř rok, poprvé ho Česká Pošta nabídla loni v listopadu za 8,7 milionu. Zájem o dům nebyl, ani když se v květnu cena zhruba o desetinu snížila. Prodat se ho podařilo až teď. V Liberci už Česká pošta prodala druhou uzavřenou pobočku a žádnou další aukci aktuálně nepřipravuje.

V Libereckém kraji byla pobočka ve Vesci první z loni uzavřených poboček, kterou Česká pošta nabídla. Dům stojí u hlavní silnice vedle základní školy u autobusové zastávky. Na pozemku o celkové výměře 524 metrů čtverečních je i malá zahrada. Kromě dnes už prázdných prostor pošty jsou v domě dva pronajaté byty 1+1 a 3+1 v prvním patře. Budova je stará zhruba 125 let, je podsklepená a má půdu. Podle znalce je objekt zachovalý, potřebuje ale rekonstrukci.

Na konci července Česká pošta nabídla také budovu uzavřené pobočky v liberecké čtvrti Františkov, za dům na pozemku o rozloze zhruba 280 metrů čtverečních žádala 7,9 milionu korun. Přes 90 let starý dům s obytným podkrovím stojí nedaleko školy na nároží u rušné Švermovy ulice. I tady získal kupec budovu za vyvolávací cenu. Liberecký magistrát, přestože v minulosti deklaroval, že má o uzavřené pobočky zájem, se do aukcí nezapojil. Vyvolávací ceny byly podle primátorova náměstka Adama Lenerta (ANO) z pohledu města vysoké.

Česká pošta zrušila loni v červenci kvůli úsporám v zemi téměř 300 poboček, zůstalo jich 2900. Propustila zhruba 1500 lidí. V Libereckém kraji skončilo na začátku loňských prázdnin 13 poboček, nejvíc v krajském městě, kde jich pošta zavřela šest včetně druhé největší v OC Globus. O tři pošty přišla Česká Lípa, dvě skončily v Jablonci nad Nisou a po jedné zavřeli v Turnově a Rokytnici nad Jizerou. Do prodeje zatím pošta dala jen dvě pobočky v Liberci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením mapy.cz

Štítky ČR, reality, správa, aukce, Česká pošta, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavřenou pobočku v Liberci-Vesci prodala Česká pošta za 7,83 milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.