Počasí dnes12 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Vítr lámal v Libereckém kraji stromy, omezil dopravu na silnicích i železnici

Silný vítr zasáhl v noci na dnešek Liberecký kraj. Popadané stromy omezily dopravu na silnicích i na železnici, problémy byly hlavně ve Frýdlantském výběžku na Liberecku. Nejvíce zásahů tam bylo v oblasti Novoměstska, řekl zastupující krajský mluvčí hasičů Radek Hon.

Od středečního večera do dnešních 8:00 měli hasiči v kraji skoro 30 výjezdů kvůli spadlým stromům, z toho 23 na Liberecku. V Oldřichově v Hájích dva spadlé stromy poškodily plot, v ostatních případech zablokovaly provoz na komunikacích. „Čtyřikrát to bylo na železniční trati, jinak šlo o silnice," dodal Hon.

Na železnici popadané stromy omezily provoz na tratích ve Frýdlantském výběžku, po jiných trasách tam musely jezdit i některé autobusové linky. Podle údajů na síti X krajského integrovaného systému dopravy IDOL kvůli spadlým stromům jezdí po objízdné trase autobusy na lince mezi Raspenavou a Ludvíkovem nedaleko Nového Města pod Smrkem.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před silným větrem platí pro sever Čech a Českomoravskou vrchovinu do dnešních 18:00. Podle předpovědi pro Liberecký kraj bude v tomto regionu silně foukat zejména na Liberecku. V nárazech může dosahovat vítr rychlosti až 70 kilometrů v hodině, na horách až 90 kilometrů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením HZS LK

Štítky ČR, počasí, hasiči, železnice, Liberecký kraj, vítr, hzs lk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítr lámal v Libereckém kraji stromy, omezil dopravu na silnicích i železnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.