Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Všechno jinak. Syner odmítá reklamaci města za stav Soukeňáku

„Plovoucí dlažba“ ze Soukenného náměstí asi jen tak rychle nezmizí. Společnost Syner, která rekonstrukci v roce 2012 prováděla, nejprve reklamaci města uznala. Podle posledních informací je vše jinak. Syner nárok města na reklamaci zamítl a podle firmy jsou na vině zásobovací vozy, které přes dlažbu projíždí.

„Město Liberec naší společnosti vytýká poškozenou dlažbu v části Soukenného náměstí. Plocha náměstí však byla a je přetěžována dopravou v rozporu s projektem, jehož realizaci si Město Liberec objednalo. Způsob poškození dlažby prokázal i znalecký posudek, proto vytýkanou vadu dlažby odmítáme uznat jako reklamaci odvedené práce,“ říká mluvčí společnosti Syner Ondřej Paclt a dodává: „Všechny tyto a další informace dostal doporučenou cestou Magistrát Statutárního města Liberec. I nadále jsme připraveni jednat s městem o technickém řešení směřujícím k funkční opravě nevyhovujícího stavu náměstí a podílet se na její realizaci.“

Syner podle vyjádření vedení města reklamaci už jednou uznal, zamítnutí reklamace je proto pro náměstka primátora překvapením. „Je pro nás nemilým překvapením, že firma Syner, která už v minulosti reklamaci uznala, nyní zodpovědnost za stav dlažby na Soukenném náměstí odmítá. Situaci nyní analyzujeme a zvažujeme všechny možnosti, včetně navazujících právních kroků,“ řekl náměstek primátora pro technickou správu majetku města Tomáš Kysela.

Rekonstrukce náměstí stála 17 milionů korun. Projekt připravilo vedení města v čele s ODS, které vládlo do roku 2010. Soutěž vyhrál Syner s nejnižší nabídkovou cenou a zakázku těsně před komunálními volbami získal. Tehdejší povolební vedení radnice v čele s primátorem Janem Korytářem (Změna) poté zakázku zrušilo pro nedostatek peněz. Syner se ale obrátil na antimonopolní úřad, který nejenže rozhodl, že kvůli nedostatku financí nelze zakázku zrušit, ale navíc udělil městu pokutu 100 tisíc korun a dalších 30 tisíc korun za náklady řízení.

Štítky reklamace, dlažba, Syner, Liberec, radnice, Jan Korytář, ODS, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Standa Černý

Takže nejen, že reklamaci neuzná, ale ještě chce vytáhnout z města peníze za opravu, Tomu se říká velká drzost :-(

Čtvrtek, 14. května 2015, 09:17Odpovědět

Všechno jinak. Syner odmítá reklamaci města za stav Soukeňáku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.