Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Vratislavicích se soutěžilo o největší pivní břicho

Více než 3,5 tisíce lidí navštívilo během soboty tradiční Slavnosti vratislavického piva. I když počasí příliš venkovním oslavám nenahrávalo a i proto přišlo o něco méně lidí, než v minulosti, jsou pořadatelé spokojeni. Návštěvníci vypili na patnáct tisíc piv všemožných druhů.

Přesto, že vratislavický pivovar vyrábí šestnáct druhů piv, Liberečáci stále sázejí na klasiku, tedy jedenáctku, které se vypilo během dne nejvíce. „Hodně ochutnávali lidé také ALE, vypilo se i dost Zeleného krále,“ uvedl Pavel Regner z vratislavického pivovaru, jehož zmíněné pivo ALE Bizon je držitelem ocenění Regionální potravina 2015 Libereckého kraje.

Podobný názor má také hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který společně se sládkem Petrem Hostašem slavnosti zahájil „Všude jsou teď k dostání různá ochucená piva a speciály, jako ALE, já ale dávám jednoznačně přednost jedenáctce. Klasika je klasika,“ konstatoval Martin Půta.

Hlavní hvězdou doprovodného programu byl zpěvák Vilém Čok, na jevišti vystoupili mimo jiných i kapela Sešlost, houslistky Femme2Fatale, rockoví Toxic People a další. Návštěvníci soutěžili v pití nealkoholického piva brčkem na čas, hledal se účastník z největší dálky a chlapi bojovali i o největší pivní břicho.

Pivovar Konrad Vratislavice nad Nisou navazuje na více než 120letou tradici předchozího pivovarnictví ve Vratislavicích. Od roku 1872, kdy byla výroba piva zahájena, se v pivovaru střídali majitelé. Postupně se provoz modernizoval a zvyšoval se výstav. Po II. světové válce prošel několika rekonstrukcemi a v 80. letech přibyla i výroba nealkoholických nápojů. Od roku 1992, kdy vznikla společnost Pivovary Vratislavice se až do roku 1998 vyrábělo pivo pod značkou Vratislav. V roce 1998 nový majitel – Pražské pivovary, rozhodl o ukončení výroby piva ve Vratislavicích a novým majitelem pivovaru se stala společnost Hols, která začala 25. května 2000 znovu vyrábět pivo pod značkou Konrad.

Štítky pivo, slavnost, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, pivovar, Martin Půta, výroba piva, Liberecký kraj, druhá světová válka, Vilém Čok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vratislavicích se soutěžilo o největší pivní břicho  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.