Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Extrémní vedra mají doplnit bouřky a krupobití

Koupaliště nebo bazén. To jsou asi tak jediná místa, kde šlo bez problému přežít sobotní tropický den. Teploty se místy pohybovaly až kolem 35 stupňů Celsia. Naopak na vysoko položené Jizerce bylo dvě hodiny po poledni příjemných 27 stupňů. Extrémní vedro bude pokračovat v neděli. Dnes odpoledne přijdou bouřky, v neděli budou četnější.

Na české území proudí od jihu velmi teplý a vlhký vzduch, v neděli už bude přes Česko přecházet od západu zvlněná studená fronta. Dnes odpoledne a večer se budou z tepla tvořit místy bouřky, které budou ojediněle doprovázené přívalovým deštěm, kroupami a silným větrem.

Bouřit bude i v neděli, kdy bude proti dnešku četnost silných bouřek zřejmě vyšší, uvedl ČHMÚ. Vedle velmi vysokých teplot a silných bouřek dál hrozí na některých místech riziko vzniku požárů, a to minimálně do nedělního večera.

Vzhledem k vysokým teplotám meteorologové upozorňují na možné přehřátí a dehydrataci organismu. Lidé by proto měli omezit tělesnou zátěž, používat ochranné prostředky a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách. Je vhodné pít dostatečné množství nealkoholických nápojů bez kofeinu.

S využitím ČTK

Štítky bouřka, Jizerské hory, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extrémní vedra mají doplnit bouřky a krupobití  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.