Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počasí některým koupalištím pomohlo zlepšit kvalitu vody

Chladnější počasí v minulých dnech pomohlo zlepšit kvalitu vody v některých koupalištích v Libereckém kraji. Bez omezení se mohou lidé opět koupat v Tanvaldu na Jablonecku, Hořeních Pasekách v Podještědí i v Antonii ve Frýdlantu. Hygienici nadále nedoporučují koupání na dvou místech.

V Zákupech na Českolipsku kvůli výskytu nebezpečných cerkárií, které mohou vyvolat svědivé vyrážky a při opakovaných infekcích i bouřlivější alergické reakce. V koupališti v Chrastavě u Liberce mohou být bakterie, které naznačují fekální znečištění. Následkem mohou být vyrážky, zvracení a průjem.

Kvůli sinicím je zhoršená kvalita vody v Máchově jezeře, vnímaví jedinci, jako jsou děti, těhotné ženy nebo alergici, by se proto po koupání měli osprchovat. Zakalená je voda v přehradě Harcov v Liberci a Nedamově u Dubé na Českolipsku, pravděpodobnost vzniku zdravotních problémů je ale v obou místech velmi nízká.

Počasí v minulých dnech ke koupání příliš nelákalo, o víkendu by se to ale mělo změnit. Meteorologové předpovídají, že bude spíše slunečno až polojasno a teploty se dostanou nad 25 stupňů Celsia.

Zdroj: ČTK

Štítky koupaliště, koupání, Zákupy, Liberecký kraj, okres Jablonec nad Nisou, Frýdlant, Tanvald, Podještědí, Liberec, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí některým koupalištím pomohlo zlepšit kvalitu vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.