Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Česká Lípa upravila kvůli vedrům úřední hodiny

Radnice v České Lípě upravila kvůli vedru úřední hodiny. Od čtvrtka až do konce srpna bude úřad pro veřejnost otevřen každý den už od 07:00, tedy o hodinu dříve než dosud. Adekvátně tomu se pak zkrátí úřední hodiny odpoledne, sdělila dnes mluvčí městského úřadu Kristýna Brožová.

V pondělí a ve středu bude úřad otevřen jen do 16:00 hodin. V úterý a čtvrtek budou úředníci lidem na pracovištích s rozšířenými úředními hodinami k dispozici do 13:30 a v pátek do 12:30. "Dlouhé úřední hodiny, tedy do 17:00 a 14:30, zůstávají zachovány na pracovišti registru vozidel a osobních dokladů, kde jsou lidé objednáni již předem," dodala mluvčí.

"Posunutím úředních hodin na dřívější ranní hodinu chceme lidem dát možnost vyřídit si potřebné záležitosti na úřadě ještě v době, kdy teploty nedosahují extrémních hodnot, a ušetřit je tak cesty na úřad v horkých odpoledních," vysvětlil tajemník úřadu Jan Hladonik.

To v Liberci nebo Jablonci nad Nisou se úřední doba na magistrátech měnit nebude. "Jsme tu pro občany vedro nevedro," poznamenala mluvčí jabloneckého magistrátu Markéta Hozová. Ani v Liberci se o změně pracovní doby úředníků zatím neuvažuje. "Nicméně zaměstnanci mohou využít pružné pracovní doby a odejít domů už ve 14:00, samozřejmě ale musí být zajištěn servis pro občany," doplnil mluvčí libereckého magistrátu Jan Král.

Zdroj: ČTK

Štítky Česká Lípa, magistrát, Jan Hladonik, Liberec, Jan Král, Centrální registr vozidel, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká Lípa upravila kvůli vedrům úřední hodiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.