Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Koupališti v Hejnicích dochází voda, hladina klesla na polovinu

Některá koupaliště v Libereckém kraji mají další problém. Zatímco kvalita vody ve většině z nich zůstává dobrá, řadu z nich trápí hladina, která den za dnem klesá. Třeba v Hejnicích je podle starosty Jaroslava Demčáka takřka poloviční stav vody, než kolik je běžné. Stejné je to i na dalších místech.

"Přítok je mizivý a den ode dne hladina klesá," uvedl starosta. Kapacita koupaliště je 5500 kubíků, nyní je v něm asi 2700 kubíků. "Brouzdaliště se nám přeneslo z bočního bazénu do hlavního. V jednom místě je 30 centimetrů, kde běžně bývá metr," upřesnil pro ČTK starosta. Denně se přesto v Hejnicích koupe kolem 300 lidí. Kvůli horším podmínkám město snížilo vstupné; pro děti na deset korun a pro dospělé na 20 korun. Podle měření hygieniků je ale kvalita vody v Hejnicích nadále výborná.

Právě v Hejnicích si ne každý láme hlavu s nízkou hladinou vody v potoce, který napájí koupaliště. Kdosi například během úterního večera přerušil jeho tok nejspíš poté, co stáhl veškerou vodu z něho na svou zahradu. Bez vody tak zhruba po dvě hodiny bylo všechno živé, co v potoce tato vedra přežívalo.

Štítky Hejnice, koupaliště, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupališti v Hejnicích dochází voda, hladina klesla na polovinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.