Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hledáte azyl? Emigrujte do Česka, láká web. Zobrazuje i Ještěd

Jako vysněný ráj imigrantů může vypadat Česká republika. Uprchlíky ze zemí Asie a Afriky totiž teď nově láká do České republiky web Emigrate to Czech Republic. „Jste uprchlíci a hledáte azyl? Emigrujte do České republiky, jste tu vítáni,“ nabádá web. Ten kromě Prahy a dalších míst ukazuje na jedné z fotografií třeba Ještěd.

„Autor stránky věří, že je lidskou povinností před Bohem pomáhat potřebným. A to všem potřebným, bez rozdílu jejich původu, rasy a náboženství,“ píše se na webu, který je kromě češtiny také v anglickém jazyce a v arabštině.

Podle autora web není financován z veřejných zdrojů, žádnou neziskovou organizací, charitou či sdružením, ani politickou stranou nebo hnutím.

Cílem je podle něho vylepšit obraz ČR a Čechů ve světě a motivovat azylanty, aby to zkusili v Česku. „Nejen, že to může alespoň trošičku snížit nápor na jiné země, ale je zde další hlubší myšlenka: Lidé se nejvíce bojí toho, co neznají, nebo považují své negativní předsudky a extrémy za znalost celku,“ dodává. Web mimo jiné ukazuje Česko jako ekonomicky vyspělou a tolerantní zemi.

A jaký je váš názor na tento web

Štítky Česko, Ještěd, Afrika, Asie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledáte azyl? Emigrujte do Česka, láká web. Zobrazuje i Ještěd  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.