Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Uprchlíky zadržované v Liberci převezli do zařízení v Bělé

Skupinka devatenácti afghánských uprchlíků, kterou cizinecká policie zadržela v Ústeckém kraji, už není v Liberci. Osmnáct běženců bylo včera převezeno do záchytného zařízení v Bělé - Jezové. V péči pracovníků ochrany dětí skončila jedna nezletilá osoba ve věku 16 let, která byla umístěna do školského zařízení.

Policisté se nejprve domnívali, že je ve skupině trojice nezletilých bez doprovodu rodičů. To se nakonec potvrdilo pouze u šestnáctiletého chlapce. „U zbylých dvou nezletilých osob bylo v průběhu správního řízení zjištěno, že ve skupině jsou s nimi i rodinní příslušníci,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

PSALI JSME: Cizinecká policie zadržuje v Liberci devatenáct Afghánců

Ve skupině bylo deset mužů, čtyři ženy a pět dětí. „S afgánskými běženci, kteří se na území naší republiky zdržují neoprávněně, bylo ihned po zajištění zahájeno správní řízení,“ dodala policejní mluvčí.

Podobných záchytů v posledních dnech přivává. V Libereckém kraji zatím ale k žádnému nedošlo. Česko se podobně jako další evropské státy potýká v posledních týdnech s migrační vlnou. Cizinecká policie od poloviny června zvýšila kontroly zaměřené na nelegální migraci. Nejvíc uprchlíků najednou objevila v nočních vlakových spojích v Břeclavi. V jednom ze dvou kontrolovaných vlaků zadržela 176 cizinců. Většina z více než dvou stovek běženců na břeclavském nádraží pocházela ze Sýrie.

Štítky Liberec, Bělá, Cizinecká policie, Ústecký kraj, Česko, uprchlík, Sýrie, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uprchlíky zadržované v Liberci převezli do zařízení v Bělé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.