Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Manželé Hosákovi oslavili diamantovou svatbu

Již šest dekád manželského svazku mají za sebou manželé Ervín a Drahoslava Hosákovi z Liberce. Jubilejní šedesáté výročí svatby si připomněli v pátek 4. září v obřadní síni liberecké radnice. Ervín a Drahoslava se seznámili v 50. letech minulého stoltí přes ROH a do dvou let zpečetili svůj vztah manželským svazkem.

Stalo se tak v září roku 1955. Manželé Hosákovi společně vychovali dvě děti, dceru a syna, a jak sami říkají, dětmi jsou obkolepeni celý život. Dnes je zaměstnávají již čtyři vnoučata a tři pravnoučata. A co považují za nejlepší relax? "Vždy jsme rádi zahradničili a i nyní máme alespoň malou zahrádku před domem," říká paní Hosáková.

Oddávající náměstek primátora Ivan Langr popřál manželům Hosákovým ještě mnoho dalších společných let a ocenil jejich dlouholetý svazek. "Manželství již v dnešní době bohužel nebývá jistotou do konce dnů. Věrnost, tolerance i vzájemná úcta se vytrácejí rychleji, než tomu bylo u našich předků. Proto vám děkuji, že jste tomuto trendu nepodlehli a zachovali si vážnost vašeho svatebního dne až dosud. Jste nejlepším příkladem nejen svým nejbližším a přátelům, ale celé společnosti," řekl manželům Hosákovým ve svém projevu Ivan Langr.

Text a foto: Jan Vrabec

Štítky manželé, Liberec, Ivan Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Manželé Hosákovi oslavili diamantovou svatbu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.